სიახლეები მარაგი მთელი წლის განმავლობაში: შეგიძლიათ თუ არა ნიგოზის შენახვა მაცივარში? 18 დეკემბერი, 13:51 გაარკვიეთ შესაძლებელია თუ არა ნიგოზის შენახვა მაცივარში, რადგან მიუხედავად იმისა, რომ საკმაოდ გამძლე პროდუქტია, მათაც აქვთ საკუთარი სპეციფიკური მოთხოვნები. კაკალი ცნობილია როგორც ხრაშუნა საჭმელი. ისინი შესანიშნავი დამატებაა გურმანისთვის ხორცის კერძების, ნამცხვრების, ღვეზელებისა და სალათებისთვის. კაკალი გამოირჩევა არა მხოლოდ ორიგინალური გარეგნობით, არამედ, უპირველეს ყოვლისა, შესანიშნავი გემოთი. მაგრამ, რა თქმა უნდა, იმ პირობით, რომ მათ აუცილებლად სწორად უნდა მოეპყროთ. სად და როგორ შეინახოთ ნაჭუჭიანი კაკალი: უმჯობესია არ მოაშოროთ მყარი გარე გარსი, რადგან ეს იცავს მათ არასასურველი და ზედმეტი გაშრობისგან. თუმცა, ბევრს ურჩევნია მათ ხელთ ჰქონდეთ გარჩეული კაკალი კერძის სწრაფად შესაზავებლად ან უბრალოდ საჭმელად. გაფუჭებისგან დასაცავად მნიშვნელოვანია: შეინახეთ ის გრილ, ბნელ ადგილას; შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში - ქილაში ან პლასტმასის ყუთში; მარცვლები წინასწარ გააშრეთ მიკროტალღურ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში 100-150°C ტემპერატურაზე - ეს ხელს შეუწყობს მათ დეზინფექციას. თუ ნაჭუჭიანს დატოვებთ დამატებითი დაცვის გარეშე, ისინი სწრაფად გახდებიან უვარგისი მოხმარებისთვის. შეიძლება თუ არა ნიგოზის შენახვა მაცივარში? თუ გსურთ მისი შენახვა რამდენიმე თვის განმავლობაში, კარგი გამოსავალია მაცივარი ან საყინულე. თუმცა, მნიშვნელოვანია გარკვეული პირობების დაცვა. მარცვლები უნდა მოთავსდეს zip-lock ჩანთებში ან სხვა ჰერმეტულ კონტეინერებში; მაცივარში შენახვის ოპტიმალური ტემპერატურაა 4 გრადუსი, პერიოდი არაუმეტეს 4-5 თვე; საყინულეში კაკალი ახალივით დარჩება 2 წლის განმავლობაში, საყინულედან ამოღების შემდეგ კი მზად იქნება საჭმელად 2 საათის განმავლობაში. როგორ და რამდენ ხანს შევინახოთ ნიგოზი ნაჭუჭში? კაკალი შესანიშნავად არის შენარჩუნებული ბუნებრივ მყარ ნაჭუჭში. თუმცა, პირველ რიგში, ახლად დაკრეფილი ხილი უნდა გაირეცხოს და გაშრეს, რომ არ გაფუჭდეს. ამისათვის შესანიშნავია ღუმელი. მაგრამ გახსოვდეთ, რომ ისინი არ უნდა განთავსდეს რადიატორზე, არამედ მის გვერდით. თხილი ნელ-ნელა უნდა გაშრეს და მათი ნაჭუჭი არ უნდა გაიბზაროს. ასევე შეგიძლიათ გაამშრალოთ ისინი თბილ მზიან დღეს. მნიშვნელოვანია: თუ ის არ გაშრება, ისინი გაცილებით უარესად და ნაკლებ დროში შეინახება. გარდა ამისა, მათში ჭარბი ტენიანობა გამოიწვევს პროდუქტის გაფუჭებას. ნიგოზი უმჯობესია შეინახოთ გრილ და ვენტილირებად ადგილას, ნესტისგან მოშორებით. ამისთვის კარგად მუშაობს ნაქსოვი კალათა, თეთრეულის ან ბამბის ჩანთა. ასევე იდეალურია საკუჭნაოში მშრალი თაროები ან იზოლირებული უჯრები. ნიგოზი ამ ფორმით შეგიძლიათ შეინახოთ ორი წლის განმავლობაში. 701 2-ს მოსწონს |