x
image
ნიკოლოზ ხუციშვილი
Mediator image
რატომ არის ფოლგა საშიში საკვებისთვის

image

ბევრი ადამიანი იყენებს ალუმინის ფოლგას საკვების შესანახად, მიაჩნიათ, რომ ის საიმედოდ დაიცავს საკვებს გარე გავლენისა და გაფუჭებისგან. თუმცა, როგორც გაირკვა, ეს მთლად სიმართლეს არ შეესაბამება. უფრო სწორად, ეს სულაც არ არის ასე.


ამერიკელმა ბიოქიმიკოსმა და სურსათის უვნებლობის ექსპერტმა ზაქარი კარტრაიტმა განმარტა, რომ ალუმინის ფოლგა არ ქმნის იგივე ბარიერს, როგორც პლასტმასის კონტეინერები. ფაქტია, რომ ჰერმეტული კონტეინერები შექმნილია იმისთვის, რომ შეზღუდოს ჟანგბადის წვდომა საკვებზე და ჟანგბადი, როგორც მოგეხსენებათ, აუცილებელია მრავალი საშიში ბაქტერიის გამრავლების საწინააღმდეგოდ, როგორიცაა სტაფილოკოკები, ცერეუსის ბაცილები, ბოტულინი და ლისტერია. ეს მიკროორგანიზმები წარმოქმნიან ტოქსინებს, რომლებიც იწვევენ სერიოზულ კვებით მოწამვლას, მათ შორის დამბლას და სიკვდილს.


ალუმინის ფოლგა არა მხოლოდ ვერ ქმნის იმავე ჰერმეტულ ბარიერს, როგორც პლასტმასის კონტეინერი. უფრო მეტიც, მას შეუძლია რეაგირება მომჟავო და მარილიან საკვებთან, როგორიცაა ტომატის სოუსი, ბოსტნეული და ხილი. შედეგად, ალუმინი შეიძლება გადავიდეს საკვებში, რაც ჯანმრთელობის გარკვეულ რისკებს შეიცავს. ექიმები ორგანიზმში ალუმინის შეყვანას უკავშირებენ სხვადასხვა დაავადებებს, მათ შორის ნეიროტოქსიურ დარღვევებს, თირკმელების, ღვიძლისა და ძვლების დაზიანებას. ბავშვები და მოხუცები განსაკუთრებით მგრძნობიარენი არიან ალუმინის მიმართ.

0
172
3-ს მოსწონს
ავტორი:ნიკოლოზ ხუციშვილი
ნიკოლოზ ხუციშვილი
Mediator image
172
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0