x
image
ქეთი1988
Mediator image
Mediator image
როგორ უნდა გავარჩიოთ, რომ თაფლი არაა ნატურალური? - 4 ძირითადი რჩევა ექსპერტებისგან

ტრადიციულად, აგვისტოს შუა რიცხვებში მეფუტკრეებისთვის თაფლის მოსავლის დრო იწყება და ისინი თაფლის ამოღებას იწყებენ. მაგრამ ექსპერტების აზრით, თაფლი ყველაზე ადვილად ფალსიფიცირებული პროდუქტია და მისი ხარისხი, წლიდან წლამდე უარესდება. მოდით გავარკვიოთ ყალბი თაფლის ოთხი „რკინის“ ნიშანი, რომლებზეც ექსპერტები საუბრობენ:image
1 ნიშანი. თანმიმდევრულობა: თაფლის ნაკადი წყდება ან კოვზიდან ნაწილებად მოედინება, შესაძლოა პასტას დაემსგავსოს.

2 ნიშანი. სუნი და გემო: მოგაგონებთ დამწვარ შაქარს, გემოთი, როგორიცაა შოკოლადი, თხილი, ფიჭვის და ა.შ.

3 ნიშანი. მინარევები: ჟოლო, შოკოლადი, თხილი და ა.შ.

4 ნიშანი. წონა: ერთი ლიტრი იწონის 1, 4 კგ-ზე ნაკლებს.image

თაროებზე თაფლის სიუხვისგან შეიძლება თავი დაკარგოთ: რიგით მყიდველს უჭირს გაარკვიოს წარმოდგენილი პროდუქციიდან რომელია ყველაზე გემრიელი და ჯანსაღი.


თაფლი მიკროსკოპის ქვეშimage
ზოგადად, ექსპერტების აზრით, დღეს თაროებზე მინიმუმ 132 სახეობის თაფლი შეგიძლიათ იპოვოთ და ამ ჯიშების უმეტესობა ბუნებაში არ არსებობს. მაგრამ ეს არ აჩერებს ბიზნესმენებს - მათ შეუძლიათ კიდევ რამდენიმე ათეული სახელის გამოგონება და თაფლის ექსკლუზიურად გადაცემა. ასეთ მარკეტინგულ ტექნიკას ხშირად იყენებენ გადამყიდველები, ე.წ. ინდივიდუალური მეწარმეები.image
გარდა ამისა, შეგიძლიათ განასხვავოთ ნატურალური თაფლი ხელოვნურისგან გემოთი და ფერით, თუმცა სწორი არჩევანის გაკეთება უაღრესად რთულია, რადგან ამ საკითხში ბევრი ნიუანსია, მაგალითად, თაფლის „ასაკი“. დროთა განმავლობაში პროდუქტი შეიძლება კრისტალიზდეს და ეს პროცესი მაღალი ხარისხის თაფლისთვის იწყება კონტეინერის ზემოდან და არა ქვემოდან და ტარდება თანდათანობით: თუ კოვზით აიღებთ თაფლს, რომელიც ზემოდან დაკრისტალიზებულია, შიგნით მაინც თხევადი იქნება.

გამოუცდელი თვალისთვის მაინც პრობლემურია თაფლის ხარისხის დამოუკიდებლად განსაზღვრა, ამიტომ, მეფუტკრეები გვირჩევენ, ყიდვის დროს მიმართოთ სანდო მეფუტკრეებს ან თან წაიყვანოთ მცოდნე ადამიანი.




0
132
1-ს მოსწონს
ავტორი:ქეთი1988
ქეთი1988
Mediator image
Mediator image
132
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0