x
image
Yoona
Mediator image
Mediator image
მექსიკური სამზარეულო - მავნე, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელი
მექსიკურ სამზარეულოს ძნელია ვუწოდოთ ჯანსაღი - ცხარე სოუსები, შემწვარი ხორცი, ჩიფსი და წვნიანების თითქმის არარსებობა. ამ ყველაფერთან ერთად მექსიკური გასტრონომია ძალიან პოპულარულია მსოფლიოში.



image



კერძების უმეტესობის საფუძველია ტორტილა - სიმინდის ან ხორბლის ფქვილისგან დამზადებული კვერი. მისგან ამზადებენ ბურიტოს, ტაკოს, ნაჩოს და ა.შ. მთავარი ალკოჰოლური სასმელია მესკალი. დესერტად მექსიკელები სვამენ კაკაოს ან ცხელ შოკოლადს.



1. სალსა - პომიდვრის, ჩილის, ქინძის ფოთლების, ნივრისა და ხახვისგან დამზადებული სოუსი.

image



2. გუაკამოლე - გახეხილი ავოკადოს, პომიდვრის, ლაიმის წვენის და მარილისგან დამზადებული სოუსი.


image



3. ფახიტა - გრილზე შემწვარი ხორცი, რომელიც ზოლებად იჭრება.

image



4. ბურიტო. რბილი ტორტილა, რომელიც იხვევა ბრინჯი, ფარში, ბოსტნეული და სოუსი.

image



5. ტაკო. სიმინდის ან ხორბლის ტორტილა, მოღუნული ფორმის, ბოსტნეულის და ხორცის სხვადასხვა შიგთავსით და ჩილის, გუაკამოლეს სოუსის დამატებით.

image



6. ნაჩოსი - ტორტილის ჩიფსი. სუფრაზე გადის სოუსთან ან ყველთან ერთად.

image



7. კესადილია - ტორტილი ყველით, შუაზე გაკეცილი.

image



8. ჩიმიჩანგა - ბურიტოს „ნათესავი“, მხოლოდ ტაფაზე ან ფრიტიურში შემწვარი.

image



9. ენჩილადა - ღუმელში გამომცხვარი ტორტილა შიგთავსით.

image



10. მექსიკური ომლეტი უევოსი.

image



11. ფარშირებული წიწაკა

image



12. სიმინდი მექსიკურად

image



13. მესკალი

image



14. ტეკილა

image



15. კაკაო

image



ასევე დაგაინტერესებთ:

ფრანგი დედების 8 რეცეპტი, რომელიც ბავშვებს სწრაფ კვებას დაავიწყებს

კლასიკა და იმპროვიზაცია, როგორ მოვამზადოთ იდეალური სანგრია სახლში

იაპონელები ამზადებენ ყველაზე მაგარ დესერტებს მსოფლიოში

სხვადასხვა ქვეყნის გემრიელი დროშები

კვერცხი მექსიკურად წითელი ლობიოთი: ნოყიერი კერძი ხორცის გარეშე

ცხელი ლავაშის რულეტი კარტოფილით და სოკოთი: წასახემსებელი, რომელსაც ყველაზე მეტად აქებენ




0
88
1-ს მოსწონს
ავტორი:Yoona
Yoona
Mediator image
Mediator image
88