სასარგებლო პროდუქტები მექსიკური სამზარეულო - მავნე, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელი დღეს, 16:17 მექსიკურ სამზარეულოს ძნელია ვუწოდოთ ჯანსაღი - ცხარე სოუსები, შემწვარი ხორცი, ჩიფსი და წვნიანების თითქმის არარსებობა. ამ ყველაფერთან ერთად მექსიკური გასტრონომია ძალიან პოპულარულია მსოფლიოში.
![]() კერძების უმეტესობის საფუძველია ტორტილა - სიმინდის ან ხორბლის ფქვილისგან დამზადებული კვერი. მისგან ამზადებენ ბურიტოს, ტაკოს, ნაჩოს და ა.შ. მთავარი ალკოჰოლური სასმელია მესკალი. დესერტად მექსიკელები სვამენ კაკაოს ან ცხელ შოკოლადს. 1. სალსა - პომიდვრის, ჩილის, ქინძის ფოთლების, ნივრისა და ხახვისგან დამზადებული სოუსი. ![]() 2. გუაკამოლე - გახეხილი ავოკადოს, პომიდვრის, ლაიმის წვენის და მარილისგან დამზადებული სოუსი. ![]() 3. ფახიტა - გრილზე შემწვარი ხორცი, რომელიც ზოლებად იჭრება. ![]() 4. ბურიტო. რბილი ტორტილა, რომელიც იხვევა ბრინჯი, ფარში, ბოსტნეული და სოუსი. ![]() 5. ტაკო. სიმინდის ან ხორბლის ტორტილა, მოღუნული ფორმის, ბოსტნეულის და ხორცის სხვადასხვა შიგთავსით და ჩილის, გუაკამოლეს სოუსის დამატებით. ![]() 6. ნაჩოსი - ტორტილის ჩიფსი. სუფრაზე გადის სოუსთან ან ყველთან ერთად. ![]() 7. კესადილია - ტორტილი ყველით, შუაზე გაკეცილი. ![]() 8. ჩიმიჩანგა - ბურიტოს „ნათესავი“, მხოლოდ ტაფაზე ან ფრიტიურში შემწვარი. ![]() 9. ენჩილადა - ღუმელში გამომცხვარი ტორტილა შიგთავსით. ![]() 10. მექსიკური ომლეტი უევოსი. ![]() 11. ფარშირებული წიწაკა ![]() 12. სიმინდი მექსიკურად ![]() 13. მესკალი ![]() 14. ტეკილა ![]() 15. კაკაო ![]() ასევე დაგაინტერესებთ: ფრანგი დედების 8 რეცეპტი, რომელიც ბავშვებს სწრაფ კვებას დაავიწყებს კლასიკა და იმპროვიზაცია, როგორ მოვამზადოთ იდეალური სანგრია სახლში იაპონელები ამზადებენ ყველაზე მაგარ დესერტებს მსოფლიოში სხვადასხვა ქვეყნის გემრიელი დროშები კვერცხი მექსიკურად წითელი ლობიოთი: ნოყიერი კერძი ხორცის გარეშე ცხელი ლავაშის რულეტი კარტოფილით და სოკოთი: წასახემსებელი, რომელსაც ყველაზე მეტად აქებენ 42 შეფასება არ არის |