რა არის ,,ბრინჯის ხორცი"?- იაპონელმა მეცნიერებმა ახალი საკვები პროდუქტი გამოიგონეს
თანამედროვე მეცნიერები არა მხოლოდ ავითარებენ ახალ მასალებს და ტექნოლოგიებს, არამედ ქმნიან ინოვაციურ პროდუქტებს. ხელოვნური ხორცით ვეღარავის გააკვირვებთ - არის რესტორნები, რომლებიც მზად არიან გურმანებს ხელოვნურად მოყვანილი საქონლისა და ღორის ხორცის კერძები შესთავაზონ. მაგრამ იაპონელები კიდევ უფრო შორს წავიდნენ და გამოიგონეს "ბრინჯის ხორცი", რომელიც აერთიანებს მცენარეულ და ცხოველურ ცილებს.
ახალი კერძი ჰგავს ვარდისფერ ბრინჯის ფაფას. რაც შეეხება გემოს, ის ჩვეულებრივი ძროხის ხორცისა და ბრინჯის მსგავსია. დეგუსტატორებმა აღნიშნეს, რომ თუ თეფშს არ შეხედავთ, ძნელია იმის თქმა, თუ რას მიირთმევთ. "ბრინჯის ხორცის" წარმოების ტექნოლოგიას ძნელად შეიძლება ეწოდოს მარტივი და ზოგადად ხელმისაწვდომი.
ბრინჯის და ძროხის ხორცის ჰიბრიდის შესაქმნელად, ძროხების კუნთოვანი და ცხიმოვანი ღეროვანი უჯრედები გადანერგილია მარცვლებში. ამის შემდეგ მიღებული ნახევრად მზა პროდუქტი იგზავნება სპეციალურ ინკუბატორში. იქ „ბრინჯის ხორცს“ 6 დღე სჭირდება მდგომარეობის მისაღწევად. მხოლოდ ამის შემდეგ მზად არის საჭმელად ვარდისფერი ფაფა ძროხის არომატით. მეცნიერები მიიჩნევენ, რომ ახალ პროდუქტს სერიოზული პერსპექტივები აქვს. პროდუქტი, ნოყიერი და გემრიელი, ჯერ კიდევ არ არის ხელმისაწვდომი საზოგადოებისთვის, წარმოების რთული ტექნოლოგიის გამო. მაგრამ უკვე იგეგმება "ბრინჯის ხორცის" გამოყენება ასტრონავტებისა და სამხედრო პერსონალის დიეტაში. მას ასევე შეუძლია გადაარჩინოს ხალხი რეგიონებში, სადაც საკვების სერიოზული პრობლემებია. გაცილებით ადვილია ასეთი პროდუქტის ტრანსპორტირება და შენახვა, ვიდრე ცალკე ბრინჯის და ხორცის.
სამომავლოდ „ბრინჯის ხორცის“ წარმოება დიდი მოცულობით იქნება შესაძლებელი. მისი შემქმნელები თვლიან, რომ მომავალში მისი ფასი კილოგრამზე 2 დოლარს არ გადააჭარბებს. ბრინჯი არის ძირითადი საკვები ბევრ ქვეყანაში. შესაფერისი კლიმატის მქონე რეგიონებში ამ მოსავლის მოყვანასთან დაკავშირებით პრობლემები არ არის. მაგრამ პირუტყვის მოშენება ბევრისთვის მიუწვდომელი საქმიანობაა. რჩება იმის დამატება, რომ მეცნიერთა გამოგონება აბსოლუტურად უსაფრთხოა ადამიანისთვის.