სხვა თაფლის რომელი სახეობები ითვლება ყველაზე სასარგებლოდ? 2023, 27 ოქტომბერი, 15:23
იგი ითვლება ერთ-ერთ საუკეთესოდ თაფლის ყველა სახეობას შორის. მის გემოს ვერასოდეს აურევთ სხვაში. წიწიბურას თაფლი გაცილებით მუქია, ვიდრე ყველა სხვა სახეობა: მისი ფერი მერყეობს მუქი ყვითელიდან მუქ ყავისფერამდე. მას ფუტკრები აწარმოებენ წიწიბურის ყვავილებისგან. თუ წიწიბურას თაფლს შევადარებთ მსუბუქ თაფლებს, მაშინ ის ორჯერ მდიდარია მიკროელემენტებითა და ამინომჟავებით და შესაბამისად ყველაზე ჯანსაღია.
ამ თაფლის სარგებელი უზარმაზარია: მკურნალობს ანემიას, ჰიპერტენზიას, ვიტამინების დეფიციტს, სტომატიტს, გასტრიტს, კანის დაავადებებს, გაციებას და აღადგენს ცილების მეტაბოლიზმს. წიწიბურას თაფლი ხშირად გამოიყენება სამზარეულოში, როგორც ცომის კომპონენტი და კომპოტების საფუძველი. 2. ცაცხვის თაფლი მის დამახასიათებელ თვისებას შეიძლება ეწოდოს ფერის არარსებობა ან ღია ქარვისფერი ელფერი, ასევე უჩვეულო არომატი. ეს თაფლი ხასიათდება არა მხოლოდ მაღალი გემური თვისებებით, არამედ სამკურნალო თვისებებითაც. იმისდა მიხედვით, თუ სად მზადდებოდა თაფლი, მას სულ სხვა გემო აქვს.
ეს თაფლი შეუცვლელია ყელის ტკივილის, ბრონქული ასთმის, ბრონქიტის, ლარინგიტის, სურდოს, თირკმლის დაავადებების, კუჭისა და ნაწლავების, დამწვრობისა და ჭრილობების სამკურნალოდ.
3. აკაციის თაფლი ეს მართლაც ყველაზე ცნობილი თაფლის ჯიშია. ერთი ჰექტარი აყვავებული აკაცია ფუტკარს 1500 კილოგრამზე მეტი თაფლის შეგროვების საშუალებას აძლევს. ერთი ხისგან კი ფუტკრის ოჯახი 8 კილოგრამამდე პროდუქტს აგროვებს. ამოტუმბვისას ეს თაფლი უფერულია, მაგრამ კრისტალიზაციისას თანდათან იძენს თეთრ ელფერს. ამ თაფლის დამახასიათებელი განსხვავება ისაა, რომ მასში გლუკოზისა და ფრუქტოზის შემცველობა თითქმის თანაბარია.
აკაციის თაფლი გამოიყენება როგორც ზოგადი მატონიზირებელი საშუალება და ეხმარება კუჭ-ნაწლავის, თირკმელების და ნერვული სისტემის დაავადებებს. ის ასევე შესანიშნავი საშუალებაა უძილობისა და დამამშვიდებელი ეფექტი აქვს.
4. ჰედერის თაფლი იდეალური პროდუქტი მწარე გემოს მოყვარულთათვის. გამოსცემს მხოლოდ მსუბუქ სიმწარეს. ფერი მერყეობს მუქი ყვითელიდან წითელ-ყავისფერამდე. მისი განსხვავებებია ნელი კრისტალიზაცია და ძლიერი სიბლანტე. როდესაც ის სქელდება, კონსისტენცია იწყებს ჟელეს მიმსგავსებას, რომლის შუაში წარმოიქმნება დიდი რაოდენობით ჰაერის ბუშტები. მაგრამ თუ ამ თაფლს აურევთ, ის კვლავ თხევადი გახდება. მდიდარია მინერალებით.
თაფლი ეფექტურია მადის ნაკლებობის, სისხლძარღვთა დაავადებების დროს, ეხმარება ნერვული სისტემის დაავადებების დროს.
6. წაბლის თაფლი ეს არის საკმაოდ მუქი, სქელი თაფლი, რომელსაც აქვს სასიამოვნო სიმწარე. მისი დამახასიათებელი თვისება ის არის, რომ უჩვეულოდ ნელა კრისტალიზდება. წაბლის თაფლს აქვს ანტიმიკრობული თვისებები, ასევე აღინიშნა, რომ მას აქვს სასარგებლო გავლენა კუჭ-ნაწლავის ტრაქტისა და გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე. ეს თაფლი მნიშვნელოვნად აძლიერებს ორგანიზმის დაცვას, ეხმარება თირკმელების დაავადებებთან გამკლავებაში. 7. ესპარცეტის თაფლი გამოირჩევა განსაკუთრებული გამჭვირვალობით და ღია ქარვისფერი ელფერით. ამ თაფლს უჩვეულოდ სასიამოვნო სუნი აქვს და მისი გემო ზომიერად ტკბილია. ის საკმაოდ ნელა კრისტალიზდება, ფერს იცვლის თეთრად.
ესპარცეტის თაფლი განსაკუთრებით ღირებულ ჯიშად ითვლება, რადგან ის უჩვეულოდ მდიდარია ვიტამინებით, ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებითა და მინერალებით. შეიცავს უამრავ კაროტინს, ასკორბინის მჟავას და ძვირფას ფერმენტებს.
ამ თაფლს აქვს ზოგადი გამაძლიერებელი ეფექტი, ამშვიდებს ნერვულ სისტემას, ამაგრებს კაპილარებს.
8. სამყურას თაფლი შეიცავს ადამიანისათვის სასარგებლო ნივთიერებების მრავალფეროვნებას. მას შეიძლება ჰქონდეს სრულიად განსხვავებული ფერი: ღია ქარვისფერიდან თეთრამდე, რომელიც ხასიათდება მომწვანო ელფერით. სამყურას ტკბილ თაფლს აქვს მშვენიერი გემო, ჰარმონიულად შერეული მცირე სიმწარით. შეუძლებელია დაივიწყოთ ამ თაფლის არომატი, რომელსაც აქვს ვანილის დახვეწილი გემო. ცნობილია, რომ ის ძალიან პოპულარულია თაფლის მცოდნეებში.
სამყურას ტკბილი თაფლი ეფექტურად ეხმარება ნაწლავის პრობლემებს, ვენურ დაავადებებს, ხსნის კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ანთებას, აფართოებს სისხლძარღვებს და ახდენს ნივთიერებათა ცვლის ნორმალიზებას. ეს პროდუქტი შესანიშნავი გამოსავალია უძილობისთვის, როგორც დამამშვიდებელი. თუ გამოიყენება კომპრესების სახით ის ამსუბუქებს ტკივილს ჭრილობების, , დაჭიმვის და სისხლჩაქცევების დროს.
147 1-ს მოსწონს
|