x
image
ქეთი1988
Mediator image
Mediator image
6 პროდუქტი ყველაზე მეტი საკვები დანამატით, რომლებიც ჩვენი ორგანიზმისთვის არც თუ ისე სასარგებლოა

ბევრ ჩვენგანს, არაერთხელ უყიდია სოუსი, იოგურტი, ჩიფსები, სასმელები ან საყვარელი ტკბილეული შეფუთვაზე „E“-ნიშნით და სამნიშნა კოდით, ან უბრალოდ საკვები დანამატების ამსახველი სიმბოლოთი.image

იმისათვის, რომ არ უარი არ თქვათ თქვენს საყვარელ პროდუქტებზე და არ შეგეშინდეთ თქვენი ჯანმრთელობის გამო, წარმოგიდგენთ მარტივ წესებს, რომლელთა დამახსოვრებაც ღირს შემადგენლობის წაკითხვისას.
დასაწყისისთვის, ღირს იმის ახსნა, თუ რა არის საკვები დანამატი. მარტივად რომ ვთქვათ, ეს არის ქიმიკატი, რომელსაც უმატებენ საკვებს, რათა გამოიყურებოდეს ლამაზად, გემრიელი სუნი ასდიოდეს და რაც მთავარია მოხმარების ვადა ჰქონდეს დიდი.

არსებობს უვნებელი დანამატები და ზოგიერთი მათგანი სასარგებლოც კია: E100, E101, E106, E106a (კაროტინები) და E161b, E300 (ასკორბინის მჟავა), E306-E309 (ვიტამინები E), E440, E641, E642, E916 (და E917). კალციუმის იოდატი).

ყველაზე მეტი საკვები დანამატებია ისეთ პროდუქტებში, როგორებიცაა:

1. შოკოლადი

დიახ, ჩვენი საყვარელი შოკოლადი. თქვენ, რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ იპოვოთ ის მავნე დანამატების გარეშე, მაგრამ ასეთის ყიდვა რა თქმა უნდა მეტ ხარჯებთანაა დაკავშირებული. ასეთ გემრიელ შოკოლადში არის არომატიზატორები და სტაბილიზატორები, ემულგატორები, კონსერვანტები და გამასქელებელი. შედეგები: შოკოლადს შეუძლია გავლენა მოახდინოს არა მხოლოდ ფიგურაზე. დანამატებმა შეიძლება გამოიწვიოს ალერგია და კიბოც კი.image

2. ნაყინი

ნაყინი შეიძლება იყოს დანამატების გარეშე, მაგრამ არა ყოველთვის. ფერები, გამასქელებელი, არომატიზატორები, ემულგატორები და სტაბილიზატორები გვხვდება მრავალი სახის ტკბილეულში. შედეგები: პრობლემები ღვიძლთან, თირკმელებთან, შაკიკთან, ქავილთან, ალერგიასთან და მხედველობის გაუარესებასთან.

3. საღეჭი რეზინი

სტაბილიზატორები, დამატკბობლები, გამასქელებლები, ემულგატორები, საკვები საღებავები და ანტიოქსიდანტები (სხვათა შორის, ბუნებრივი ანტიოქსიდანტები სულაც არ არის მავნე, მაგრამ არა სინთეზური, რომელიც თითქმის ყოველთვის გამოიყენება კვების მრეწველობაში). შედეგები კი ასეთია: კუჭის პრობლემები, თირკმელების დაავადება, ღვიძლის დაავადება, ალერგია, დეჰიდრატაცია, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებები.

4. ჩიფსები და ორცხობილები

ყველამ იცის, რომ ეს არ არის ყველაზე სასარგებლო პროდუქტები. მათ აქვთ როგორც სტაბილიზატორები, ასევე არომატიზატორები (ქათამი, ყველი, სოკო და სხვა), ასევე E621 ან არომატის გამაძლიერებელი. შედეგები: საჭმლის მონელების დარღვევა, ალერგია, მხედველობის დაბინდვა.image

5. სასმელები და სოუსები

ისეთ სასმელებში, როგორიცაა კოკა-კოლა, პეპსი, ფანტა და სხვა გაზიანი ტკბილი სასმელები, არის კონსერვანტები, ემულგატორები, არომატიზატორები და, რა თქმა უნდა, სინთეზური დამატკბობლები. უმჯობესია რა თქმა უნდა კომპოტის მომზადება. სახიფათოა გემრიელი სოუსებიც, რომელთა შემადგენლობაშია ასევე- სტაბილიზატორები, ემულგატორები, საკვების საღებავები, არომატიზატორები და ა.შ. შედეგები: ღვიძლის ციროზი, გულის უკმარისობა, ალერგია, კუჭის პრობლემები, კიბო და მრავალი სხვა.

6. სოსისები, ძეხვები და მსგავსი ხორცპროდუქტები

ეს ალბათ ის პროდუქტებია, რასაც ყველა ჩვენგანი სიამოვნებით მიირთმევს, მაგრამ ღირს ამად?
ანტიოქსიდანტები, საღებავები, არომატიზატორები, სტაბილიზატორები, გამასქელებელი, კონსერვანტები, ემულგატორები - გჭირდებათ ეს?
შედეგები: გულისრევა, კუჭის პრობლემები, ალერგია, სიმსივნის განვითარება, პანკრეასის დაავადებები.


4
182
1-ს მოსწონს
ავტორი:ქეთი1988
ქეთი1988
Mediator image
Mediator image
182
  
2023, 6 აპრილი, 21:57
კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება სექსის გაცნობის საუკეთესო საიტზე --- www.Top24.pw
2023, 5 აპრილი, 22:44
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

2023, 4 აპრილი, 23:15
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

2023, 31 მარტი, 22:35
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

0 1 4