x
image
ოტი
3 მარტივი გზა, მაღაზიის ქათმიდან ტოქსიკური ნივთიერებების გამოსადევნად

image

დღეს-დღეისობით ფრინველის ნატურალური ხორცი ჩვენს სუფრაზე ნამდვილად გაიშვიათდა. მიუხედავად ამისა, ჩვენ მაინც ხშირად ვყიდულობთ გაყინული ქათმის ხორცს მაღაზიაში. გასაყიდად გამზადებული ფრინველები ძირითადად მარცვლეულით აღარ იკვებებიან, როგორც ეს ჩვენი ბებიების მიერ სოფელში ხდებოდა. მარცვლეულის ნაცვლად მათ შერეული წარმოების საკვებს აძლევენ, როგ შემთხვევებში კი ანტიბიოტიკებით, ან სხვა სახის ქიმიური საშუალებებით ცდილობენ მათი წონის გაზრდას.

ასეთი სახის ქიმიური ნივთიერებები სხეულში დიდი ხნის მანძილზე რჩებიან, თუმცა, იმის განსაზღვრა, თუ რომელი ხორცია ჯანმრთელი და რომელი მავნებელი, ნამდვილად რთულია. დღევანდელ სტატიაში წარმოგიდგენთ რამოდენიმე საინტერესო მეთოდს, რომლებიც დაგეხმარებათ მაღაზიაში ნაყიდი ქათმის ხორცის ქიმიური ნივთიერებებისგან გაწმენდაში.მაღაზიის ქათმის ნახარშის საკვებად გამოყენება არ არის რეკომენდირებული. ასეთი წვნიანი შეუძლებელია, სასარგებლოდ მოვიხსენიოთ. უკეთეს შემთხვევაში იგი არაფერს გავნებთ. უარეს შემთხვევაში კი, თქვენს ორგანიზმში სახიფათო ნივთიერებები აღმიჩნდება. უმჯობესია თუ ქათამს ორჯერ მაინც მოხარშავთ. პირველი ნახარში კი აუცილებლად უნდა გადაღვაროთ.უმჯობესია თუ ქათამს დაჭრილ მდგომარეობაში მოხარშავთ. მავნე ნივთიერებები გროვდება თირკმელებში, ღვიძლში, კურტუმში და კანში. ამრიგად, ქათმის ამ ნაწილების მირთმევას არ გირჩევთ.

0
214
1-ს მოსწონს
ავტორი:ოტი
ოტი
214
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0