სხვა მეცნიერებმა დაასახელეს 20 ნივთი, რომელთაც სიმსივნის გამოწვევა შეუძლიათ (ნაწილი პირველი) 2022, 24 აგვისტო, 20:56 რა არის სიმსივნე? ეს დნმ–ს დაზიანება და მისი გენეტიკური მუტაციაა. უჯრედები უკონტროლოდ იყოფა და ავთვისებიანი სიმსივნე ჩნდება. მეცნიერებმა ვერ ისწავლეს ზოგიერთი სახეობის სიმსივნის გაკონტროლება, რომელიც გენეტიკური მიდრეკილებებით და დეფექტებით განისაზღვრება. სასიკვდილო შემთხვევების 30%–ზე მეტის პრევენცია შეძლეს. მთავარია, მტერს იცნობდეთ.
მეცნიერებმა შეადგინეს სია, რომელსაც თავი უნდა აარიდოთ, რომ სიმსივნით არ დაავადდეთ. 1. შაქარი
შაქარი რომ დიაბეტის განვითარებას ხელს უწყობს, ყველამ იცის. ეს მთელი ბოროტება არაა, რისი მოყენებაც შაქარს შეუძლია. ბოლო კვლევებით დადგინდა, რომ ტკბილეულის მიღება სიმსივნით დაავადების შანსს ზრდის. გარდა ამისა, შაქარი სიმსივნის განვითარებას სტიმულირებას, რადგან სიმსივნური უჯრედები შაქარს „საწვავად“ იყენებს. 2. ტექნოლოგიურად დამუშავებული პროდუქტები ლამაზად შეფუთული და დიდი ვადის მქონე საკვები მარტივი და ხელმისაწვდომი მეთოდია, რომ წაიხემსოთ. ასეთი პროდუქტები სიმსივნის განვითარების რისკს ზრდის. მეცნიერებმა ჯერ ვერ გაარკვიეს, რა არის მათში სახიფათო: პლასტმასის შეფუთვა. ინგრედიენტები, დიდი შენახვის ვადა თუ მათი კომბინაცია. 3. თამბაქოს მოწევა თამბაქოს ინდუსტრიას ამის დამალვა სურს, მაგრამ ცნობილია, რომ სიგარეტის კვამლში მინიმუმ 70% ქიმიური ნივთიერებაა, რომელიც სიმსივნეს იწვევს. რისკის ზონაშია არა მხოლოდ მწეველები, არამედ ისინი, ვინც თამბაქოს კვამლს სუნთქავენ. 4. ხანგრძლივი რუჯი 35 წლის შემდეგ მზის აბაზანების მიღებით მელანომას განვითარების რისკი 75%–მდე იზრდება. დამცავი საშუალების გარეშე მზეზე დიდხანს ყოფნა (15 წუთზე მეტხანს) ზიანის მომტანია. 5. ტოქსიკური ქიმიკატები სამსახურში რისკის ზონაში ხვდება ის, ვინც ტოქსიკურ ქიმიკატებთან მუდმივად მუშაობს. აქ შედის:
6. დარიშხანი დარიშხანი არაორგანულ ფორმაში ტოქსიკურია. მას ჭუჭყიან საკვებ წყალში ხშირად პოულობენ. ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის მონაცემებით, 50 ქვეყანაში 140 მილიონზე მეტი ადამიანი დარიშხანის შემცველ წყალს სვამს. 7. გრილზე მომზადებული მწვადი და ხორცი როგორ? საყვარელ მწვადს შეუძლია სიმსივნის გამოწვევა? ის ხომ ასეთი წვნიანი და გემრიელია! აღმოჩნდა, რომ ღია ცეცხლზე მომზადებული ხორცი ორგანიზმისთვის სახიფათო წვენს გამოყოფს. 8. ნახშირი მაღაროელებს ფილტვების, შარდის ბუშტის და კუჭის სიმსივნის განვითარების მაღალი რისკი აქვთ, რადგან ნახშირორჟანგს სუნთქავენ. 9. ალკოჰოლი ალკოჰოლის დიდი რაოდენობით მიღება ყელის, ღვიძლის, მკერდის და მსხვილი ნაწლავის სიმსივნის განვითარების რისკს ზრდის. 10. დიზელის საწვავი ასეთ საწვავს შემადგენლობაში აქვს 30-ზე მეტი კომპონენტი, რომელთაც სიმსივნის გამოწვევა შეუძლიათ. გაგრძელება მალე დაიდება. თვალი ადევნეთ Yoona-ს არხს.ასევე დაგაინტერესებთ: 1. 9 მოულოდნელი რამ, რასაც სიმსივნის გამოწვევა შეუძლია 2. მნიშვნელოვანია! რა არ უნდა გააკეთოთ არასდროს ჭამის შემდეგ: 10 ჩვევა, რომლებიც შიგნიდან განადგურებთ 3. 6 მიზეზი, რატომ არ შეიძლება ღამით ჭიქაში გაჩერებული წყლის დალევა 4. „მტვერსასრუტი“ ფილტვებისთვის: 4 პროდუქტი ფილტვების გასაწმენდად 5. ასე გამელოტდებით: რა შეიძლება გამოიწვიოს უქუდოდ სიარულმა 6. ონკოლოგი გირჩევთ - ნარევი 100 დაავადების საწინააღმდეგოდ 763 შეფასება არ არის |