x
image
ლურჯი თოლია
როგორ გავთეთროთ კბილები ბუნებრივი საშუალებებით

image

1. წყალბადის ზეჟანგი და საცხობი სოდა

წყალბადის ზეჟანგისა და საცხობი სოდის კომბინაცია, როდესაც გამოიყენება პასტის სახით, თითქმის შედარებულია პროფესიონალურ მათეთრებელ პროცედურებთან, რადგან ის ანადგურებს ნადების და ბაქტერიებს, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს კბილის ლაქები. ადამიანების უმეტესობამ, ვინც გამოიყენა ეს წყალბადი და პეროქსიდი ღიმილის გასანათებლად, შენიშნა მნიშვნელოვანი გაუმჯობესება სულ რაღაც ექვს კვირაში.

შეურიეთ 1 სუფრის კოვზი საცხობი სოდა და 2 სუფრის კოვზი წყალბადის ზეჟანგი. აურიეთ ორი ინგრედიენტი, სანამ არ ჩამოყალიბდება პასტა.
გაიხეხეთ 2-დან 3 წუთის განმავლობაში.

2. გააქტიურებული ნახშირი

გააქტიურებული ნახშირი ასევე შესანიშნავად აშორებს ლაქებს, ბაქტერიებს და ტოქსინებს, რომლებიც, ჩვეულებრივ, კბილების გაყვითლებას იწვევს. გააქტიურებული ნახშირი შეგიძლიათ ნახოთ უმეტეს აფთიაქებში და მაღაზიებში. თუმცა, ეს შეიძლება არ იყოს ეფექტური ყველასთვის, განსაკუთრებით მათთვის, ვისაც აქვს მგრძნობიარე კბილები.

კბილის პასტის ზომის აქტივირებული ნახშირი დადეთ კბილის ჯაგრისზე.
ნაზად გაიხეხეთ წრიული მოძრაობით მინიმუმ 2 წუთის განმავლობაში.

3. ვაშლის ძმარი

ვაშლის ძმარი ასევე ეფექტური საშუალებაა კბილების გაუფერულების მოსაგვარებლად. ვაშლის ძმრით ყვითელი კბილების გასათეთრებლად კარგი იდეაა მისი გამოყენება პირის ღრუს დასაბანად გახეხვის წინ.

საუკეთესო შედეგისთვის, განაზავეთ 2 ჩაის კოვზი ვაშლის ძმარი 5 კოვზ წყალში და გამოივლეთ სითხე პირში 20-დან 30 წამის განმავლობაში.

ვაშლის ძმარი ასეთი ეფექტური, რადგან ის შეიცავს ბუნებრივ მათეთრებელ აგენტებს, რომლებიც ანადგურებენ ყავის, ღვინისა და თამბაქოს ნაწარმით გამოწვეულ ლაქებს.

4. ქოქოსის ზეთი

ქოქოსის ზეთი ეფექტური საშუალებაა პირის ღრუდან ნადების, ქვების და ბაქტერიების მოსაშორებლად. ის ასევე ეფექტურია ღრძილების ანთების შესამცირებლად.

საუკეთესო შედეგისთვის, გახეხვამდე 1 ან 2 ჩაის კოვზი ქოქოსის ზეთი გამოივლეთ პირში მინიმუმ 10 წუთით. მათთვის, ვინც არ არის ქოქოსის ზეთის მოყვარული, სეზამის ზეთი და მზესუმზირის ზეთი ისეთივე ეფექტურია.

0
305
1-ს მოსწონს
ავტორი:ლურჯი თოლია
ლურჯი თოლია
305
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0