x
მეტი
  • 26.04.2024
  • სტატია:134530
  • ვიდეო:351975
  • სურათი:508588
რას ნიშნავს "ბლანშირება", "ფლამბირება" და სხვა კულინარიული ტერმინები?!
image


სტატიაში წარმოგიდგენთ რამდენიმე ტერმინს, რომელიც კულინარიაში გამოიყენება და შესაძლოა, არ გსმენიათ მათი მნიშვნელობის შესახებ.

1.ჟელირება - ლაბის მისაღებად ჟელატინის შერევა;

2.გაგლინვა - გაბრტყელება;


3.დაკალიბრება - დახარისხება ზომების შესაფერისად;

4.კოლირება - შეფერადება;

5.ლიირება - შესქელება;

6.მიქშირება - შერევა;

7.ბლანშირება - პროდუქტების მოთუთქვა, მოწალვა;

8.გრატირება - ერთ პროდუქტზე მეორე პროდუქტის დადება, ხრაშუნა, ან გამდნარი ზედაპირის მისაღებად;

9.პოშირება - ხარშვა დაბალ ტემპერატურაზე;

10. ფლამბირება - სპირტიანი სასმელების აალება კერძის ზედაპირზე;

ასევე, ალბათ, დაგაინტერესებთ, რა არის დიეტური კვერცხი?

დიეტური კვერცხი - ახალი კვერცხი, დადებიდან 7 დღის განმავლობაში.

https://www.facebook.com/110295687227168/posts/127715912151812/

0
87
1-ს მოსწონს
ავტორი:ლანა92
ლანა92
87
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0