x
image
თუთიკო ბერძენა
7 გენმოდიფიცირებული სკვები, რომელთაც განსაკუთრებით ბავშვები მოარიდეთ და თქვენც მოერიდეთ!!!
image

ჩვენ სულ უფრო და უფრო ვაცნობიერებთ, რას ნიშნავს გენმოდიფიცირებული საკვები. დღეს, როცა მოსახლეობის რიცხვი დედამიწაზე იმაზედიდი არმოჩნდა, ვიდრე მათი არსებობისთვის აუცილებელი საკვები პროდუქტების მოპოვებაა შესაძლებელი, მეცნიერებამ ამ ერთობ არაჰუმანურ ხერხს მიმართა და ჯანსაღი საკვები გენმოდიფიცირებულით და სინთეზური პროდუქტებით ჩაანაცვლა. ამიტომაც გაიზარდა ონკოდაავადებათა სტატისტიკა და მიაღწია უმაღლეს ნიშნულს მსოფლიოში, თუმცა ირკვევა, რომ არა მარტო ონკოდაავადებების პროვოცირებას, არამედ სხვადასხვა ენდოკრინული ფუნქიების მოშლაც სწორედ ამ არაჯანსაღი რპდუქტებითაა გამოწვეული და გულსისხლძარღვთა დაავადებებიც პირდაპირ კავშირშია მათთან. ამიტომ მსოფლიოში მათ აადამიანების სულ უფრო მეტი რიცხვი ერიდება. ადამიანების უმეტესობას ზიზღი აქვს გენეტიკურად მანიპულირებული საკვების მიმართ.

image
Პომიდორი
კარგი შესახედაობის პომიდორი გენმოდიფიცირებულია. ისინი გენური ინჟინერიით გამოიყვანეს, რათა მალე არ დალპეს და არც პარაზიტები მიეკარონ. სწრაფადვე გაჩნდა კითხვები მათ კანცეროგენულ თვისებებთან დაკავშირებით, რომელსაც მეცნიერებმა უპასუხეს: "რა თქმა უნდა..."

კარგად დააკვირდით ამ პომიდორს და შეეცადეთ, განერიდოთ!

image

ყვითელი ყაბაყი

ეს ფერი არაა განპირობებული გენეტიკური მოდიფიცირებით. მოდიფიკაცია უბრალოდ იცავს მათ გარკვეული ვირუსებისგან. ძალიან ცუდი ისაა, რომ შესამჩნევი განსხვავება არ არის მოდიფიცირებულ ან ნორმალურ ყაბაყს შორის.


image

Სიმინდი
ყვითელი სიმინდის 85% ითვლება გარკვეულწილად გენმოდიფიცირებულად. მოდიფიკაცია ნამდვილად არ მიდის ბევრად უფრო შორს, ვიდრე მათი რეზისტენტობის გაზრდაა სხვადასხვა მავნებლების მიმართ. თუმცა ასეთ სიმინდს განვიტარებულ ქვეყნებში ქათმებსაც აღარ აჭმევენ ფერმერები არათუ თვითონ მიირთვან. მაშ, ვისთვისაა ეს სიმნიდი? ჰოლოკოსტი გრძელდება?


image

სოიო
ერთადერთი გენმოდიფიცირებული პროდუქტი, რპმელიც უკეთესობისკენ შეიცვალა არის სოიო.
სოიო შეიცვალა იმ დონემდე, რომ ახლა მას აქვს გაცილებით მეტი ომეგა 9 ცხიმოვანი მჟავა, რომელიც ზეითუნის ზეთშია და ამცირებს ქოლესტერინს.


image

რძე
ძროხებს სპეციფიკურ ჰორმონს აძლევენ, რაც ზრდის რძის წარმოქმნას მათში. ეს აკრძალულია ევროპაში, ავსტრალიაში, იაპონიაში, ახალ ზელანდიასა და კანადაში - ასე რომ თქვენ უსაფრთხოდ ხართ, თუ ამ ქვეყნებში ემიგრირებული ქართველები ხართ და მათ მიერ წარმოებულ რძეს იღებთ, მაგრამ ექსპორტისთვის რძეს უმატებენ კონსერვანტებსა და ემულგატორებს ხანგრძლივად რომ არ გაფუჭდეს. რაც შეეხება ადგილობრივი ძროხების წველადობას, გამორიცხული არ არის, მათ ეძლეოდეთ ეს საშინელი ჰორმონი, თუმცა ვინ აკონტროლებს ამას საქართველოში? არავინ!



image

ბრინჯი

აბა, დაყნოსეთ ბრინჯი თუ მის ბუნებრივ სუნს იგრძნობთ. მთელი უბედურება იმაშია, რომ ბრინჯი გენმოდიფიცირების გარდა კიდევ უარესად კანცეროგენული ტექნოლოგიით მზადდება- პოლიეთილენისგან. ეს იგივეა, მოხარშოთ თეთრი ცელოფნები და სახამებელი ერთად. ბრინჯის ყიდვისას აუცილებლად დაყნოსეთ იგი. ამასთან ბრინჯის მარცვალს უნდა ჰქონდეს არაერთგვაროვანი ფერი და ფორმა. ბოლო დროს ყავისფერი და შავი ბრინჯის დამზადებაც დაიწყო ჩინეთმა მსგავსი არანორმალური ტექნოლოგიით არა მარტიო საექსპორტოდ, არამედ ადგილობრივების მოხმარების გზით. აბა "გამოკვება" ხომ უნდა ერს, სადაც ორი ადამიანი იძინებს და სამი იღვიძებს?!



შაქრის ჭარხალი
გენმოდიფიცირებული შაქრის ჭარხალი ბაზრის 95%-ს მოიცავ. ეს გიჟური ოდენობაა! საქართველოს სასურსათო მაღაზიებში შხვდებით ყავისფერ შაქარს, საკმაოდ ძვირად ღირებულს, მაგრამ ეს არ არის ის ყავისფერი შაქარი, რომელიც ბუნებრივიშაქრის ჭარხლისგან მზადდება. ამიტომ თანამბარდ მავნეა როგორც თეთრი, ისე ყავისფერი შაქარი... მოერიდეთ მას - თეთრ სიკვდილს...

4
250
7-ს მოსწონს
ავტორი:თუთიკო ბერძენა
თუთიკო ბერძენა
250
  
2021, 9 ივნისი, 14:22
ძალიან მომწონს შენი მეამეას და ნიკოლოზ ხუციშვიკის სტატიები
2021, 9 მაისი, 12:56
და რატომ არაა მითითებული პროდუქტზე, გენმოდიფიცირებულია თუ არა<? ყველა ნორმალურ ქვეყანაში ასეა, მაგრამ ჩვენთან, ამ საცოდავ ქვეყანაში ისე გვწამლავენ დიდს თუ პატარას, კაცი არაა მომკითხავი! ყველაფერს დიდი ფული განაგებს!
2021, 18 აპრილი, 22:51
ვაა სოიოზე ასე არ მეგონა
2021, 14 აპრილი, 18:01
საინტერესო სტატიაა
0 1 4