x
image
ნინო ხიმშიაშვილი
მწვანე რომი, იგივე მწარე რომი, რომელიც სანელებლებით მზადდება
image

მიუხედავად იმისა, რომ კარიბის ზღვის კუნძული კურაკაო ცნობილია საფირონისფერი, ლურჯი და ნარინჯისფერი კურაკაოს ლიქიორით, რომელიც მზადდება ლარაჰას ციტრუსის ხილის ქერქით, მას აქვს კიდევ ერთი, ნაკლებად ცნობილი სასმელი Ròm Bèrdè (მწვანე რომი).


ეს არაჩვეულებრივი სასმელი არის ძლიერი კარიბული რომი, რომელიც შერეულია ადგილობრივ მწვანილებთან და სანელებლებთან. თუ გაინტერესებთ, კონკრეტულად რომელი სანელებლები და ინგრედიენტებია მასში, შეგიძლიათ მხოლოდ ვარაუდი, რადგან Ròm Bèrdè მზადდება საიდუმლო რეცეპტის მიხედვით.

მას აქვს ნათელი მწვანე ფერი და და ანისულის მსუბუქი არომატი.


თავდაპირველად ეს სასმელი 1950-იან წლებში გამოიგონა ერნესტო "ნეტტო" კოსტერმა, ერთ-ერთი ბარის მფლობელმა.


შეგიძლიათ ისიამოვნოთ Ròm Bèrdè- ს გემოთი Netto's Bar- ში.


4
16
1-ს მოსწონს
ავტორი:ნინო ხიმშიაშვილი
ნინო ხიმშიაშვილი
16
  
2021, 8 აპრილი, 11:48
მანამდე რეალურადაც გაგიცნობთ, და აბა, რაა! აბა, ჩემი ოჯახის წევრები ვერ იტანენ ალკოჰოლს და მე კი ვაგროვებ ყოველ წელს ასეთ რამეებს
2021, 8 აპრილი, 1:49
ჰაჰა, მაგარია. 20 წლის მერე კი გავსინჯავდი ;)
2021, 8 აპრილი, 0:14
მე წელს კონიაკი დავაყენე. აქედან 20 წლის მერე ვაპირებ გადმოვიღო მუხის პატარა კასრიდან. მუხის კასრის ნაცვლად კონიაკის დასამზადებ;ად შეიზლება აფთიაქშიც იყიდოთ ღრძილებისთვის რომ მუხის ქერქი იყიდება. დარიჩინი, ზალიან ცოტა ჯაოზი და მიხაკი, 1 სუფრის კოვზი შაქრის სიროფი 1 ლიტრს არაყზე და კონიაკი იქნება უგემრიელესი. თუმცა მანამდე ორნახადი არაყი უნდა გაიწმინდოს, ამისთვის არაყში 1 იტრზე 10 აბი აქტივირებული ნახშირი ჩავყარე. ეს რომ გადავწურე, მერე 1 სუფრის კოვზი რძე დავამატე და მეორე დღეს ხაჭოსებრ მასად ქცეული ნალექი გავაცალე. ანუ ჩემი კონიაკი იქნება 20 წლის შემდეგ ანუ 20წლიანი დაძველებით სუპერ! :)
0 1 4