x
მეტი
  • 08.10.2024
  • სტატია:137500
  • ვიდეო:351967
  • სურათი:511411
ზეითუნის ზეთი,რომელი გამოიყენოთ შესაწვავად და რომელი ცივი კერძებისთვის?ომეგა 3 ის მაღალი შემცველობით.სურსათის უვნებლობის სპეციალისტის რჩევები

ზეითუნის ზეთი, ზეთისხილის ნაყოფის გადამუშავების შედეგად მიიღება

image


ყველაზე ძვირი და ხარისხიანი ცივი დაწნეხვის შედეგად მიღებული ზეითუნის ზეთია, რადგან მასში მთლიანად არის შენარჩუნებული ყველა სასარგებლო კომპონენტი.

ცივი დაწნეხვის მეთოდი შემდეგნაირია:დაკრეფილ ზეთისხილს კარგად ასუფთავებენ და რეცხავენ შემდეგ წნეხავენ და სტელაჟებზე ათავსებენ და წნეხავენ, ეცლება სითხე, ამ ტექნოლოგიით დამზადებულ ზეთს Extra Virgin ეწოდება.ეს ზეთი ყველაზე მაღალი ხარისხისაა.

ზეითუნის ზეთი არანაჯერ ცხიმოვან მჟავებს შეიცავს რომელთაგან ყველაზე მეტი ომეგა 3ია, რომელიც მნიშვნელოვან როლს თამაშობს ადამიანის ჯამრთელობაში.

რა უნდა ვიცოდეთ თუ ყიდულობთ არარაფინირებულ ზეითუნის ზეთს აუცილებლად უნდა ეწეროს, რომ ცივი დაწნეხვის შედეგადაა მიღებული.

image


ყურადღება მიაქციეთ მჟავიანობის ინდექსს ის არ უნდა აღემატებოდეს 0.8%.

რაფინირებული გამოიყენეთ შეწვისას
ხოლო არარაფინირებული ცივი კერძებისას

0
243
შეფასება არ არის
ავტორი:ირაკლი არაბული001
ირაკლი არაბული001
243
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0