ზეითუნის ზეთი,რომელი გამოიყენოთ შესაწვავად და რომელი ცივი კერძებისთვის?ომეგა 3 ის მაღალი შემცველობით.სურსათის უვნებლობის სპეციალისტის რჩევები
ზეითუნის ზეთი, ზეთისხილის ნაყოფის გადამუშავების შედეგად მიიღება
ყველაზე ძვირი და ხარისხიანი ცივი დაწნეხვის შედეგად მიღებული ზეითუნის ზეთია, რადგან მასში მთლიანად არის შენარჩუნებული ყველა სასარგებლო კომპონენტი.
ცივი დაწნეხვის მეთოდი შემდეგნაირია:დაკრეფილ ზეთისხილს კარგად ასუფთავებენ და რეცხავენ შემდეგ წნეხავენ და სტელაჟებზე ათავსებენ და წნეხავენ, ეცლება სითხე, ამ ტექნოლოგიით დამზადებულ ზეთს Extra Virgin ეწოდება.ეს ზეთი ყველაზე მაღალი ხარისხისაა.
ზეითუნის ზეთი არანაჯერ ცხიმოვან მჟავებს შეიცავს რომელთაგან ყველაზე მეტი ომეგა 3ია, რომელიც მნიშვნელოვან როლს თამაშობს ადამიანის ჯამრთელობაში.
რა უნდა ვიცოდეთ თუ ყიდულობთ არარაფინირებულ ზეითუნის ზეთს აუცილებლად უნდა ეწეროს, რომ ცივი დაწნეხვის შედეგადაა მიღებული.
ყურადღება მიაქციეთ მჟავიანობის ინდექსს ის არ უნდა აღემატებოდეს 0.8%.
რაფინირებული გამოიყენეთ შეწვისას
ხოლო არარაფინირებული ცივი კერძებისას