x
image
ქეთი1988
Mediator image
Mediator image
კივის სასარგებლო თვისებები, რომლებიც ყველამ უნდა იცოდეს

image

კივი ვიტამინების ნამდვილი საბადოა, ის წარმოშობით ჩინური ხილია, ჩინეთში კი მას უამრავი დაავადების სამკურნალოდ იყენებდნენ:



კივი შეიცავს А, В, В1, В2, В3, В6, С, Е, ვიტამინებს, მასში შედის ასევე კალიუმი, კაროტინი, ფერმენტები, მინერალური მარილები, ნატრიუმი, ბოჭკო, ნიკოტინის მჟავა.image



1. იგი გამოიყენება გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებების დროს. აძლიერებს სისხლძარღვების კედლებს, ამცირებს სისხლდენის რისკს და ახდენს არტერიული წნევის ნორმალიზებას. კალიუმის წყალობით, კივი ხელს უშლის შეშუპებას ორგანიზმში წყლის და მარილის ბალანსის დარეგულირებით.



2. დღეში ერთი კივი უზრუნველყოფს C ვიტამინზე ყოველდღიურ დოზას - აძლიერებს იმუნურ სისტემას, აუმჯობესებს ინფექციური დაავადებებისადმი მდგრადობას და აჩქარებს გამოჯანმრთელებას.



3. კივის შემადგენლობაში შემავალი პექტინის ნივთიერებები ძალიან ღირებულია ნაწლავებისთვის. ისინი მკურნალობენ სასარგებლო მიკროფლორას და ითვისებენ მავნე მეტაბოლურ პროდუქტებს.



4. კივი შესანიშნავი საფუძველია გადაუდებელი დიეტის დროს: ის დაბალკალორიულია, შეიცავს უამრავ მინერალსა და ვიტამინს, გამორიცხავს გაღიზიანებას და დაღლილობას, აუმჯობესებს წყლის ბალანსს და ამით წონის დაკლებას უწყობს ხელს.



5. გარდა ამისა, კივი გამოიყენება თირკმელებში ქვების, ანემიის, ათეროსკლეროზის, რევმატიზმისა და სხვა დაავადებების მკურნალობის დროს.image

0
352
შეფასება არ არის
ავტორი:ქეთი1988
ქეთი1988
Mediator image
Mediator image
352
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0