თუკი ჯანსაღი ცხოვრების წესი მოგწონთ და ფიგურასაც უფრთხილდებით, მაშინ ეს პროდუქტები რაციონიდან ამოიღეთ:
ბანანის ჩირი- არსებითად ის უბრალოდ ჩიპსია და არაფრით განსხვავდება კარტოფილის ჩიპსისგან. მასაც წვრილად ჭრიან, ძალიან ბევრ ზეთში წვავენ და შაქრიან სიროფში ავლებენ.
უცხიმო რძის პროდუქტები- დიეტის დროს ძალიან პოპულარულია უცხიმო რძის პროდუქტები, რომლებიც არც თუ ისე დიეტურია, როგორიც გგონიათ. საქმე იმასია რომ როდესაც ტექნოლოგიური ან ქიმიური მეთოდებით პროდუქტ ს ცხიმს აშორებენ, გემოს მისანიჭებლად ამატებენ სხვადასხვა საკვებ დანამატებს. გარდა ამისა, ამგვარი პროდუქტების შენახვის ვადის გასაზრდელად, მწარმოებლები ამატებენ ტრანსცხიმებს, ხელოვნურად სტაბილიზებულ ცხიმებს, რომლებიც, მრავალი კვლევის თანახმად, ზრდის ქოლესტერინის დონეს. შესაბამისად, მიუხედავად იმისა, რომ საბოლოო პროდუქტი ნაკლებად კალორიულია, სხვადასხვა ქიმიური დანამატების წყალობით, ის მხოლოდ უარყოფითად მოქმედებს ჩვენს ორგანიზმზე.
მიუსლი- გემოს გასუმჯობესებლად მას მცენარეულ ცხიმებს და შაქარს უმატებენ, რაც დიეტური და სასარგებლო ნამდვილად არ არის. 100 გრამ პროდუქტში დაახლოებით 400 გრამი კალორიაა. ამას ბევრად სჯობს დილით თქვენს საყვარელ ბურღულეულს შეურიოთ ჩირი და თხილეულობა.
გადამუშავებული ხორცი- ესენია სოსისები, ნახევარფაბრიკატები, კონსერვები. დიეტოლოგები გვირჩევენ, რომ ასეთი საკვები რაციონიდან მთლიანად გამოირიცხოს, რადგან მარილის, კონსერვანტების, არომატიზატორების და სხვა "ქიმიკატების" წარმოუდგენელი რაოდენობის გარდა, ისინი შეიცავს მავნე ცხიმებს, რომლებიც ზრდის სისხლში ქოლესტერინის დონეს, ასევე, შესაძლებელია ჭარბი წონის და გულის დაავადების მიზეზიც გახდეს.
მაიონეზი, კეტჩუპი და სხვა ამგვარი სოუსები- მაიონეზი ნამდვილი რეკორდსმენია მავნე სოუსებს შორის, თუმცა მისი სახლში მომზადებისთვის მხოლოდ 4 პროდუქტია საჭირო: მცენარეული ზეთი, ძმარი, კვერცხი და სანელებლები.
მარგარინი- არსებითად, მარგარინი არის ხელოვნური ცხიმი, რომელიც წარმოიქმნება წყლის, ემულგატორების და, რაც მთავარია, მცენარეული ცხიმების საფუძველზე, რომლებიც ძირითადად გენმოდიფიცირებული სოიოსგან მიიღება. მარგარინის მავნებლობა ასევე დიდწილად განპირობებულია იმით, რომ იგი შეიცავს ტრანსცხიმებს, რომლებიც, როგორც უკვე ვთქვით, ზრდის ქოლესტერინის დონეს და ასტიმულირებს გულის დაავადებების განვითარებას.