ცივი კერძები 17 კერძი, რომელიც ყველაზე ძვირი ღირს მსოფლიოში 2021, 1 იანვარი, 22:05 1. ფუა გრა
სპეციალური კვებით გამოზრდილი იხვის, ან ბატის ღვიძლისაგან დამზადებული პაშტეტის გემო ძალიან ჰგავს სუბპროდუქტებს, აქვს გლუვი ტექსტურა და დიდად ფასობს გურმანებში. 1 კილოგრამი ფუა გრა შეიძლება, 1 000 დოლარიც კი ღირდეს. 2.თეთრი ტრიუფელი (სოკო)
ყველაზე ხშირად ტრიუფელის სოკოსაგან დამზადებული კერძი გვხვდება იტალიაში და 1 კილოგრამი 7 000 ევრომდე ღირს.
3.ვანილა
ყვავილი ვანილა 12 თვის განმავლობაში მხოლოდ რამდენიმე საათით ყვავის. მისი კერძი დაახლოებით 5 000 დოლარი ღირს.
4.შავი საზამთრო DENSUKE
საზამთროს ყველაზე იშვიათი ჯიშისაა, იგი შავი ფერია. შავი საზამთრო იაპონიაში აუქციონზე 6 100 დოლარად.
5.შაფრანი
ირანი აწარმოებს საუკეთესო შაფრანს და 1 კილოგრამს ყიდის ათასობით დოლარად. შაფრანის გაზრდას 3 წელი სჭირდება. იგი მთელ მსოფლიოში სამეფო ინგრედიენტად მიიჩნევა.
6.სამეფო იუბარის ნესვი იუბარის თითო ნესვი დაახლოებით 5 000 დოლარი ღირს. ეს საკვები ძალიან მოთხოვნადია და აუქციონებზე იყიდება. გასაყიდი ფასი 23 000-მდეც კი ადის. 7.ჩიტის ბუდე
ჩინური კერძია, სუპის სახით წარმოდგენილი, რომელიც მზადდება მერცხლის ნერწყვისაგან. ჩვეულებრივ იყიდება სამი ფერის: წითელი, თეთრი და ყვითელი. წითელი წვნიანი თავისი ფასითაა ცნობილი: ერთი ჯამი 10 000 დოლარი ღირს.
8.ცისფერი ტუნა არაერთი ეკოლოგი აფრთხილებს კულინარებს, რომ ცისფერი ტუნა გადაშენების საფრთხის ქვეშაა. 1 კილოგრამი ცისფერი ტუნა 4 000 დოლარი ღირს. 9. კარტოფილი " ლა ბონოტი"
"ლა ბონოტის" კარტოფილი გვხვდება მხოლოდ საფრანგეთში, ნუარმუტში. 1 კილოგრამი "ლა ბონოტის" კარტოფილი 1600 დოლარი ღირს. 10.ხამანწკები ავსტრალიიდან
ერთი ხამანწკა 100 დოლარამდე ჯდება. 11.HAGIENDA LA ESMERALDA (ყავა)
ეს ყველაზე ძვირადღირებული ყავაა ნახევარი კილოგრამი ( 500 გრამი) 4 00 დოლარზე მეტი ღირს. იგი იშვიათია და ბევრ ადგილას შევლა მოგიწევთ, რათა ის იპოვოთ.
12.შოტლანდიური ლობსტერი
შოტლანდიური ლობსტერის ხორცი უგემურია და გემოს ჩამოსაყალიბებლად მოითხოვს გარკვეულ ტექნიკას. 13.შავი ტრიუფელი
შავი ტრიუფელი ყველაზე ხშირად გხვდება საფრანგეთში. თეთრი ტრიუფელის მერე, იგი მიიჩნევა ყველაზე ძვირადღირებულ ტრიუფელად. იგი ფუფუნების საგნად მიიჩმევა და რესტორნებში "არომატის გამაძლიერებლად" გამოიყენება. 0.5 კილოგრამზე ნაკლები შავი ტრიუფელი 1700 დოლარამდე ღირს. 14.სოკო მაცუტაკე
ნახევარი კილოგრამი (500 გრამი) დაახლოებით 1000 დოლარი ღირს.
15.ელკის (ლოსის) რძისაგან დამზადებული ყველი
1 კილოგრამი ლოსის რძის ყველი დაახლოებით 1000 დოლარი ღირს.
16.ძმარი ბალზამიკო
ბალზამიკის ძმარი, "აცეტო ბალზამიკო" მზადდება იშვიათი ჯიშის ყურძნისაგან, "ტრებიანოს ყურძნისაგან". ყურძენს ადუღებენ და მერე 10-25 წლით ტოვებენ დასაძმარებლად. 1 ლიტრი ბალზამიკის ძმარი 150-170 დოლარი ღირს.
17.საქონლის ხორცი "ვაგიუ"
1 კილოგრამი "ვაგიუ"-ს ფასი 2 500 დოლარია. 262 1-ს მოსწონს
|