ფიტოთერაპია ანტივირუსული, ანტიკრიზისული სასმელი საბჭოთა კავშირიდან 2020, 2 მაისი, 15:42 ალბათ გახსოვთ ქერის ყავა, რომელიც ქერის ძირისგან იყო დამზადებული, რა ნივთიერებას შეიცავს ქერი და რა სამკურნალო თვისებები აქვს? ქერი შეიცავს ლიზინს. მას გააჩნია ანტიბაქტერიული თვისებები. გარდა ამისა, ეს ამინომჟავა უბრალოდ აუცილებელია ცილის სინთეზისთვის. ქერში ნაპოვნია კიდევ ერთი ანტიბაქტერიული ნივთიერება გორდეცინი. ის არის ეფექტური საშუალება სოკოვანი დაავადებების წინააღმდეგ საბრძოლველად. 1967 წელს მკვლევარ ეჟოვის მიერ ჩატარებულმა კვლევებმა ჩვენა, რომ ქერის მარცვლეულის გარსი შეიცავს ანტიბაქტერიულ ნივთიერებას, რომელსაც ეწოდება გორდეცინი. გორდეცინს გააჩნია ანტიბაქტერიული ნივთიერებების ფართო სპექტრი და მიოკოციდული მოქმედება. უფრო მეტიც, მას აქვს დაბალი ტოქსიკურობა, რაც საშუალებას იძლევა რომ გამოყენონ სამედიცინო მიზნებისთვის. ძველი ბერძენი ფილოსოფოსის, პლატონის განცხადებით, ქერი და სიმინდი იდეალური საკვებია. ძველად ქერს იყენებდნენ წონის შემცირების, ხველის, გაციების და ყაბზობს წინააღმდეგ. დღესდღეობით, ქერისგან დამზადებულ ფაფებს ნიშნავენ დიაბეტის, ართრიტის, თირკმელებისა და ღვიძლის, ნაღვლის ბუშტის, პროსტატიტისა და ბუასილის დაავადებების სამკურნალოდ. ნუ დაივიწყებთ ასევე ბურახის სასმელს და ლუდს, სადაც ქერი ასევე მნიშვნელოვან როლს ასრულებს. ზოგადად, იმუნური სისტემის გასაძლიერებლად, გაცივების სამკურნალოდ, რეკომდებულია ქერის ყავა. განსაკუთრებით რძით. 236 1-ს მოსწონს
|