სიახლეები რატომ არ შეიძლება შვრიის ფაფის ჭამა საუზმეზე? 2019, 29 ოქტომბერი, 16:04 ბევრი ფიქრობს, რომ შვრიის ფაფა ყველაზე სასარგებლოა საუზმეზე. ეს ფაფა ჯანმრთელობისა და ენერგიის გასაღებია მთელი დღის განმავლობაში. ამის შესახებ სწორ ინფორმაციას კვების ექსპერტი ალისა შაბანოვა წარმოადგენს. ნებისმიერი შვრია კარგია, ასეთი აზრი შორსაა სინამდვილისგან. მხოლოდ მთლიანი მარცვლეული ან უხეში ფანტელები, რომლებიც მოხარშულია წყალში ან რძეში, შეიძლება მივიჩნიოთ სასარგებლოდ. შვრიის ყველა მყისიერად მოსამზადებელი ანალოგი, როგორც წესი, შეიცავს დიდი რაოდენობით შაქარს, დანამატებს და არომატის გამაძლიერებელს, რაც მავნებელია ორგანიზმისთვის. წონის დაკარგვა შეგიძლიათ ნებისმიერ ფაფით კვებისას. ბევრი დარწმუნებულია, რომ მათ დიეტაში შვრიის ფაფის ჩართვით, წონის დაკლების პროცესი თავისთავად დაიწყება. განცხადება პრაქტიკულად მართალია, თუმცა აქ არ არის მითითებული, რომ მარცვლეული უნდა იყოს უხეში, მოხარშული წყალში და არა რძეში, ან ცხიმის დამატებით, ასევე უნდა გამოირიცხოს შაქარი და მისი შემცვლელები. შვრია სუფთა წყალში მოხარშული არ არის საუკეთესო საუზმის ვარიანტი. ფაქტია, რომ ის შეიცავს ძალიან ცოტა ცილას, რომელიც ორგანიზმისთვის სასიცოცხლო მნიშვნელობისაა გამოღვიძების შემდეგ. აქედან გამომდინარე, უმჯობესია ფაფის ჭამა ან ლანჩისთვის, ან დილის ფაფას უნდა დაამატოთ ცილის შემცველი კერძები - გახეხილი კვერცხი, ხაჭოს ბლინები, ხაჭო ან ყველის ნაჭერი. 495 2-ს მოსწონს
|