x
მეტი
  • 22.11.2024
  • სტატია:138402
  • ვიდეო:351967
  • სურათი:512068
“მთვრალი ცომის“ საიდუმლო - როგორ მოვამზადოთ ცომი არყით?
image

გამოცდილ დიასახლისებს ცომის მოსაზელად თავისი საიდუმლო ინგრედიენტი აქვთ. ნამცხვარი და ღვეზელი ძალიან გემრიელი რომ გამოვიდეს, ისინი ცომში ცოტა არაყს უმატებენ.

რბილი და ნაზი ღვეზელის მოსამზადებლად მთვრალი ცომის მოზელვა რთული არაა. პირველ რიგში, ეს საფუარის ცომს ეხება, რომელსაც ალკოჰოლი სხვაზე მეტად უყვარს.

image

ცომი არაყზე


ღვეზელის ცომის მოსამზადებლად სხვადასხვა სახის ალკოჰოლი - სპირტი, არაყი, ღვინო, კონიაკი, რომი და ლუდიც კი გამოიყენება. მათ აერთიანებთ ის, რომ ცომში მინიმალური რაოდენობით ალკოჰოლის გამოყენება - 1 ჩ/კ-ია, ხოლო მაქსიმალური 1 კგ წონაზე 1 ს/კ.

ინგრედიენტები საფუარისთვის

30 გრ ახალი საფუარი

0, 5 ჭიქა თბილი წყალი

1 ს/კ შაქარი

ფქვილი (რამდენიც არაჟნის მსგავსი ცომის მოსაზელად არის საჭირო)

ცომის ინგრედიენტები

1 კგ ფქვილი

2 ს/კ წყალი

2 კვერცხი

200 გრ კარაქი

2 სლ მცენარეული ზეთი

3 ს/კ არაჟანი

1 ჩ/კ მარილი

1, 5 ჭიქა რძე

0, 5 ჭიქა შაქარი

მომზადება:

1.საფუარი თბილ წყალში შაქართან ერთად გახსენით, არაჟნის მსგავსი მასის მისაღებად ფქვილი დაუმატეთ და თბილ ადგილას 20-30 წუთით დატოვეთ, რომ საფუარი ამოვიდეს.

image

2.კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ. ძლიერად ათქვეფა საჭირო არაა.

image

3.30 წუთის შემდეგ საფუარის მასას კვერცხის ნარევი, არაყი, კარაქი, მცენარეული ზეთი, არაჟანი, მარილი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. კარაქი არ გაადნოთ, უბრალოდ ოთახის ტემპერატურამდე დაარბილეთ.

4.მცირე პორციებით ნახევარი ფქვილი დაუმატეთ, თბილ რძეში გახსენით და სქელი არაჟნის კონსისტენციის ცომი მოზილეთ.

image

5.მზა ცომი 1 საათით თბილ ადგილად დატოვეთ.

6.ცომი ჩაზილეთ, დანარჩენი ფქვილი დაუმატეთ და კიდევ 50-60 წუთით დატოვეთ.

image

7.ამის შემდეგ ცომის გადანაწილება შეგიძლიათ.

image

8.საფუარის ცომი არყით მზადაა. გემრიელად მიირთვით!


ასევე დაგაინტერესებთ:

1. როგორ მოვამზადოთ გოგრის წვნიანი

2. გემრიელი კარტოფილი ფრი წვეთი ზეთის გარეშე!

3. მოამზადეთ სასარგებლო მაიონეზი სახლის პირობებში

4. როგორ მოვამზადოთ თევზის ღვეზელი

5. 7 პროდუქტი, რომელთა განმეორებით გაცხელება არ შეიძლება, მაგრამ ჩვენ ასე ვაკეთებთ

6. როგორ სუფრას შლიდნენ საბჭოთა კავშირის დროს: საახალწლო კერძების რეცეპტები

7. სწრაფი ტორტი „ჩიტის რძე“ გურმანებისთვის!

8. 5 გემრიელი და სასარგებლო დესერტი გრამი შაქრის გარეშე

9. დათუნია-მარმელადის მომზადების 12 ორიგინალური რეცეპტი

10. როგორ ავირჩიოთ ნატურალური ჩირი?

უფრო მეტი კი იხილეთ აქ: Yoona-ს არხი

0
850
შეფასება არ არის
ავტორი:Yoona
Yoona
Mediator image
850
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0