ნამცხვრები დესერტი, რომელიც მსოფლიო სკანდალის მიზეზი გახდა - "პავლოვა" (+ვიდეორეცეპტი) 2018, 10 სექტემბერი, 10:16 ![]() ![]() ახლა კი შემოგთავაზებთ ამ ლეგენდარული დესერტის რეცეპტს: "ანა პავლოვა" ![]() ინგრედიეტები: 4 კვერცხის ცილა 250 გ. შაქრის პუდრი (+ ცოტაოდენი შაქარი ნაღებთან ასათქვეფად, გემოვნებით) 1 ჩ.კ. ლიმონის წვენი ან ძმარი ვანილი 1 სუფრის კოვზი სახამებელი 550 მლ ნაღები (30%-იანი) ნებისმიერი სასურველი ხილი: მარწყვი, ბანანი, ალუბალი, კივი და ა.შ. მომზადება: 1. ათქვიფეთ კვერცხის გულები ბეზეს კონსისტენციამდე. თანდათან შეათქვიფეთ შაქარი და მიიყვანეთ გამყარებამდე. 2. ცალკე აურიეთ ძმარი, ვანილი და კრახმალი. დაუმატეთ მიღებული მასა ბეზეს და თქვიფეთ კიდევ 4 წუთი. 3. პერგამენტზე დახაზეთ 20 სმ-ის დიამეტრის წრე. გადაიტანეთ ამ წრეზე კოვზით ბეზე. კიდეებზე ოდნავ აუწეთ, რათა ბეზემ "ბუდის" ფორმა მიიღოს. ![]() 4. აცხვეთ 70-80 გრადუსზე 2-2, 5 საათი. შემდეგ გააღეთ ღუმლის კარი და ასე დატოვეთ სრულ გაგრილებამდე. ![]() 5. ათქვიფეთ ნაღები და შაქარი (თქვენი გემოვნების მიხედვით) მყარ კონსისტენციამდე. 6. წაუსვით ნაღების კრემი ბეზეს და მორთეთ დაჭრილი ხილით. ![]() შეგიძლიათ ბეზეს რამდენიმე ფენა გამოაცხოთ და შუაში კრემი წაუსვათ. ან კიდევ მცირე ზომის, თითო პორციაზე გათვლილი "პავლოვები" გააკეთოთ. ![]() ასევე დაგაინტერესებთ: 1. იდეალური სააღდგომო პასკის (კულიჩის) 10 საიდუმლო - ნუ დაუშვებთ ამ შეცდომებს! ![]() 2. მანი ფაფა" - იცით სინამდვილეში რისგან მზადდება იგი და მართლა სასარგებლოა თუ არა? ![]() ![]() 4. როგორ გავარჩიოთ ფალსიფიცირებული ჩურჩხელა და რითი განსხვავდება "ჯანჯუხა" ![]() 5. რატომ ვაკეთებთ საახალწლოდ გოზინაყს და რა შეცდომებს ვუშვებთ მისი მომზადებისას ![]() 6. მოხარშული სიმინდის უნიკალური თვისება - ეს ბევრმა არ იცის! ![]() 7. იცით რომელია ნამდვილი არაჟანი? - ეს აუცილებლად უნდა იცოდეთ! ![]() 628 3-ს მოსწონს
|