სასმელები სისხლიანი მერი 2012, 31 მაისი, 2:51 ![]() ერთ-ერთი ვერსიის თანახმად, ეპითეტი “სისხლიანი მერი” ისტორიულ ![]() კოქტეილმა განსაკუთრებულ პოპულარობას 1960 წელს მიაღწია, მას შემდეგ, რაც ჩიკაგოს ერთ-ერთ ბარში, უცნობმა ბარმენმა მისი წარმოება დაიწყო. თუმცა როგორც სასმელების ექსპერტები ამტკიცებენ, სასმელის წარმოშობის და სახელწოდების ისტორია საკმაოდ ბანალურია. მათი აზრით, კოქტეილს “სისხლიანი მერი” მხოლოდ და მხოლოდ მისი ფერის გამო შეარქვეს. ![]() ყინული, ტაბასკოს სოუსი, ლიმონის წვენი, მარილი, პილპილი, 60 მლ არაყი, პომიდვრის წვენი, ნიახურის ღერო. მომზადება: ყინული ჩადე ჭიქაში, დაამატე ტაბასკო, ლიმნის წვენი, მარილი, პილპილი და კარგად მოურიე. დაამატე არაყი, პომიდვრის წვენი და კარგად აურიე. არაყი შეგიძლია შეცვალო ჯინით, ტონიკით ან ტეკილათი.. . 962 3-ს მოსწონს
|