x
მეტი
  • 21.08.2018
  • სტატია:79634
  • ვიდეო:332370
  • სურათი:436935
როგორ მოვამზადოთ ვაშლის ღვინო სახლის პირობებში - ხილის ღვინის ისტორია

image
ხილის ღვინოები ხილის ჰიდროლიზებული სახამებლიდან სადუღებელი შაქარის ამოწურვის შედეგად მზადდება. ასეთი ღვინოების მაგალითია "სიდრი", მსხლის სიდრი... ასევე, არსებობს სხვა ხილის ღვინოებიც, მათ შორის ქლიავის, შავი მაყვალის და მაცხარის. ცნობილია რომ, უყურძნოდ დამზადებულ ღვინოებს ხილის ან/და სოფლის ღვინოს უწოდებენ.


image

ყურძნის ღვინისაგან განსხვავებით, მხოლოდ რამდენიმე ხილის ღვინო უმჯობესდება ბოთლში დაძველების შედეგად. ასეთ დროს, ხილის არომატები სწრაფად ქრება. სწორედ ამიტომ, ამ ტიპის ღვინო ჩამოსხმიდან ერთი წლის განმავლობაში უნდა მოიხმაროთ. იხილეთ მეტი


0
104
შეფასება არ არის
ავტორი:ღიმილიანი
ღიმილიანი
104
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0