x
მეტი
  • 12.12.2017
  • სტატია:71846
  • ვიდეო:325011
  • სურათი:427179
როგორ მოვამზადოთ ვაშლის ღვინო სახლის პირობებში - ხილის ღვინის ისტორია

image
ხილის ღვინოები ხილის ჰიდროლიზებული სახამებლიდან სადუღებელი შაქარის ამოწურვის შედეგად მზადდება. ასეთი ღვინოების მაგალითია "სიდრი", მსხლის სიდრი... ასევე, არსებობს სხვა ხილის ღვინოებიც, მათ შორის ქლიავის, შავი მაყვალის და მაცხარის. ცნობილია რომ, უყურძნოდ დამზადებულ ღვინოებს ხილის ან/და სოფლის ღვინოს უწოდებენ.


image

ყურძნის ღვინისაგან განსხვავებით, მხოლოდ რამდენიმე ხილის ღვინო უმჯობესდება ბოთლში დაძველების შედეგად. ასეთ დროს, ხილის არომატები სწრაფად ქრება. სწორედ ამიტომ, ამ ტიპის ღვინო ჩამოსხმიდან ერთი წლის განმავლობაში უნდა მოიხმაროთ. იხილეთ მეტი


0
75
შეფასება არ არის
ავტორი:ღიმილიანი
ღიმილიანი
75
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0