x
მეტი
  • 26.04.2024
  • სტატია:134534
  • ვიდეო:351975
  • სურათი:508588
7 პროდუქტი, რომელიც არავითარ შემთხვევაში არ უნდა შეინახოთ პლასტმასის კონტეინერებსა და ცელოფნებში

ოდესმე შეგიმჩნევიათ, რომ პლასტმასის კონტეინერში შენახვის შემდეგ საკვები სპეციფიურ პლასტმასის გემოვნებას იღებს? გარკვეული საკვები უარყოფით რეაქციაში შედის პლასტმასთან. გაეცანით ამ საკვების სიას და გაიგეთ, თუ რატომ არ უნდა შეინახოთ ისისნი პლასტმასის სათავსოებში.
პლასტიკური ჩანთები და კონტეინერები არის სამზარეულოს ძირითადი საშუალება ყველა სახის პროდუქტის შესანახად. ისინი ძალიან პრაქტიკულები არიან ლანჩის წასაღებად სამსახურში და ა.შ.
მათი ამ თვისების გამო, ისინი შეგიძლიათ იპოვოთ ყველა სახის და ზომის, განსაკუთრებით იმიტომ, რომ ისინი ბევრად უფრო იაფია, ვიდრე ალუმინის ან სხვა სახის კონტეინერები.
პრობლემა ისაა, რომ ყველაფერს ვერ შეინახავთ მათში. ზოგიერთი საკვები შეიძლება რეაქციაში შევიდეს პლასტმასათანს, ან, თუ კონტეინერი დაზიანებულია, დაუშვას ბაქტერიების შეღწევა.
მიუხედავად ამ საფრთხისა, ბევრმა არ იცის ამის შესახებ და ამ კონტეინერებს და ცელოფნებს შესაბამისი ზომების გარეშე იყენებს.
დღეს, ჩვენ ვსაუბრობთ 7 საკვებზე, რომელიც არასდროს არ უნდა მოხვდეს კონტაქტში პლასტიკურ ნივთიერებასთან.image1) უმი კვერცხი
მუმი კვერცხი და საკვები, რომელიც შეიცავს მათ, მაგალითად მაიონეზი, არ უნდა ინახებოდეს ამ ტიპის კონტეინერში, რადგან ისინი შეიძლება დაბინძურებულნი იყვნენ სალმონელათო ან ეშერიხია კოლი.
სამწუხაროდ, ეს მიკროორგანიზმები ადვილად ვრცელდება უმ, დაუმუშავებელ კვერცხში და როდესაც ის შედის პლასტმასტან კონტაქტში, გავრცელების საფრთხე იზრდება. image2) დამუშავებული ხორცი
დამუშავებული ხორცი ამგვარ შესანახ კონტეინერებში კარგავს საკვებ თვისებებს და მახასიათებლებს. როცა ხორცი დამუშავებულია, ის იხრწნება სწრაფად და მისი გემო და ტექსტურა ცვლილებებს განიცდის.image3) ჩათუთქული ბოსტნეული და წვნიანები
მაღალ ტემპერატურის ჩათუთქული ბოსტნეულისა და წვნიანების შეხება პლასტმასასთან, ცვლის მის გემოს. თუმცა, თუ გააგრილებთ მას ისე შეინახავთ მაცივარში, პრობლემა არ იქნება. image4) რძე და რძის პროდუქტები
პლასტიკური კონტეინერები არ არის იდეალური გზა რძის ან რძის პროდუქტების შესანახად.
მიუხედავად იმისა, რომ ისინი შეგიძლიათ რამდენიმე საათის განმავლობაში შეინახოთ, ეს არ არის კარგი იდეა გრძელვადიანი შენახვისთვის, რადგან ის ზრდის ბაქტერიებით დაბინძურების რისკს.
პლასტმასის კონტეინერები საშუალებას იძლევა, ტემპერატურის ცვლილებები მოხდეს საჭმელში, დააჩქაროს მისი დაზიანება და მისმა მიღებამ შემდგომ დაავადებები გამოიწვიოს.
რძის და რძის პროდუქტების საუკეთესო ალტერნატივაა კერამიკული ან ალუმინის ჭურჭელში შენახვა, რაც ხელს შეუწყობს მათ დიდხანს გაძლოს და იყოს საკვებად ვარგისი.image5) სალათი დრესინგით
ბევრი ფიქრობს, რომ პლასტმასის კონტეინერები საუკეთესო საშუალებაა ბოსტნეულის შესანახად, მაშინაც კი, როდესაც ისინი უკვე მომზადებული აქვთ, დრესინგით, სუნელებით და ა.შ.
შენახვის შემთხვევაში, ბოსტნეული აუცილებლად დაკარგავს კვებით ღირებულებას. image6) ყავა ან ჩაი
მაშინაც კი, როცა საქმეა ყავასა და ჩაის ეხება, უმჯობესია გავაციოთ ისინი და ისე მოვათავსოთ პლასტმასის ჭურჭელში. image7) ყველი
ყველი რჩება რძის პროდუქტების კატეგორიაში, რომელიც უკვე ჩამოთვლილი იყო, მაგრამ აღსანიშნავია ის, რომ სპეციალური რისკების გამო ყველი ცალკე უნდა იყოს ნახსენები.
ნებისმიერი სახის ყველი გამოყოფს წვენს, რომელიც გროვდება კონტეინერში, რაც ხელს უწყობს ბაქტერიების გავრცელებას.
აუცილებლად გაითვალისწინეთ, რომ სამ დღეზე მეტ ხანს ყველი კონტეინერში არ უნდა შეინახოთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ეს გავლენას მოახდენს მის ტექსტურასა და საკვებ თვისებებზე და შეიძლება გამოიწვიოს საჭმლის მომნელებელი სისტემის პრობლემები.image

0
153
3-ს მოსწონს
ავტორი:გვანცა1234
გვანცა1234
153
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0