სხვა "მარწყვის თვისებები" -რა უნდა ვიცოდეთ კენკრაზე,რომელიც ასე ძალიან გვიყვარს 2016, 23 მაისი, 15:38 მარწყვი ყველასათვის საყვარელი კენკრაა.
მას ბევრი მიირთმევს, თუმცა არ იცის მისი დადებითი თვისებების შესახებ.ჩემი მიზანი კი სწორედ ისარის, რომ მოგაწოდოთ იმფორმაცია ამის შესახებ.
ბევრმა თქვენგანმა ალბათ არიცის, რომ მარწყვი მოქმედებს განწყობაზე, ამაღლებს ჩვენს განწყობას და ზოგჯერ ეს შეიძლება შეუმჩნევლად მოხდეს.ბლომად შეიცავს ვიტამინ ცეს.მარწყვი აძლიერებს იმუნიტეტს.მარწყვი ასევე შეიცავს იოდს.
მარწყვი, მიუხედავად მისი ტკბილი გემოსი, ფლობს შაქრის დამწევ შესაძლებლობებს.დილით მიღებული მარწყვის წვენი გვეხმარება კუჭის დაავადებების დროს.
მარწყვი საუკეთესო საშუალებაა გახდომისთვის.ის ხელს უწყობს წონის შენარჩუნებას.ასევე ის ააქტიურებს შარდმდენ სისტემას და ხელს უწყობს ორგანიზმს გააქტიურდეს ზედმეტი წყლებისაგან.ამასთანავე ეს კენკრა გვეხმარება უძილობის პრობლემების დაძლევაში.მარწყვი გამოიყენება სხვადასხვა დაავადებების დროს, ეფექტურია და უნდა ჩართოთ თქვენს რაციონში.ეს დაავადებებია: ანემია, ჰიპერტონია, ათეროსკლეროზი და გულის იშემიური დაავადებები.გარდა ამისა სისხლძარღვების სწორად მოქმედებას უწყობს ხელს. მარწყვისაგან აკეთებენ სახის ნიღბებს. სუფთა სახეზე 15 ან 20 წუთით დაიდეთ მარწყვის ფაფა, სახე ჩამოიბანეთ თბილი წყლით ან გრილი რძით.ასეთი ნიღაბი მოუხდება მათ ვისაც მშრალი კანი აქვს. მარწყვის შემადგენლობაში ასევე შედის: რკინა, კალციუმი, ფოსფორი, მაგნიუმი, რიბოფლაბინი, რუტინი და ნიკოტინის მჟავა.მარწყვი გვეხმარება კუჭის წყლულის დროსაც და ნაწლავების ინფექციისას.თირკმელების დაავადებების დროს. მარწყვი ინახება დაახლოებით 6 თვის განმავლობაში მხოლოდ იმ შემთხვევაში თუ გავყინავთ მას.ცოცხლად შენახული და გაყინული მარწყვი ინარჩუნებს( მეტნაკლებად) თავის თვისებებს. გარდა ამ ყველაფრისა მარწყვის კოქტეილები, ნამცხვრები, დესერტები ყველაფერი ძალიან გემრიელია.შეგიძლიათ ბევრი რამ მოამზადოთ სახლის პირობებში და დააგემოვნოთ. თუ მოგეწონათ სტატია გამოთქვით თქვენი აზრი :)) 455 6-ს მოსწონს
|