ჯანმრთელი კვება ჩეხური სამზარეულოს ერთ-ერთი კერძი - სოკოს ტოლმა 2013, 17 აპრილი, 15:37 ამ სტატიაში შემოგთავაზებთ ერთ-ერთ ჩეხურ კერძს:
როგორ მოვამზადოთ?
მოხარშეთ ბრინჯი მომზადებამდე, გახეხილი სტაფილო, წვრილად დაჭერით ხახვი და სოკო მოშუშეთ ზეთში. შეურიეთ ბრინჯი, სოკო, მწვანილი და სანელებლები მოაყარეთ მარილი გემოვნების მიხედვით. კომბოსტო ჩადეთ რამოდენიმე წუთით მდუღარე წყალში, შემდეგ დაშალეთ ფოთლები, მოაჭერით მაგარი მხარეები, ჩადეთ შიგთავსი, გვერდები მოკეცეთ შუამდე და გაახვიეთ. დადეთ ტაფაზე და ოდნავ შეწვით. შემდეგ გადაიტანეთ ქვაბში, აურიეთ არაჟანი - ტომატი და წყალთან მოასხით გამზადებულ ტოლმას, დაახურეთ თავსახური და შედგით გაცხელებულ 180 გრადუსამდე ღუმელში, მოამზადეთ მზადყოფნამდე. რა გვესაჭიროება ამ კერძის მომზადებისათვის? კომბოსტო - 1 თავი მოხარშული სოკო - 300გრ ხახვი - 1ც არაჟანი - 1 ს.კ ბრინჯი - 100გრ სტაფილო - 1ც ტომატი - 2 ს.კ მარილი პილპილი მწვანილი - გემოვნებით ზეთი თუ მოგწონთ ჩეხური სამზარეულო ეს კერძი აუცილებლად უნდა გასინჯოთ, ისიამოვნეთ ამ უგემრიელესი კერძით. 185 8-ს მოსწონს
|