x
image
gionare
იტალიური დესერტი ტირამისუ

imageარსებობს იტალიური დესერტის ტირამისუს ათასგვარი რეცეპტო.მაგრამ მისი ძირითადი ინგრედიენტების შემადგენლობაში შედის:
ფხვიერი ნამცხვარი ''სავოიარდი'', მასკარპონე, ყავა, კვერცხი.შაქარი და ალკოჰოლური სასმელი.
მომზადების წესი:
4 კვერცხი
100გრ შაქარი
250გრ სავოიარდი
500გრ მასკარპონე
1ჭ მაგარი ხცნადი ყავა(ანუ ყავა 1ჭ წყალში გახსნილი)
100გრ ალკოჰოლი(ღვინო ლიქიორი, რომო, კონიაკი)
კაკაო ძემოდან მოსაყრელად

კვერცხის გულისა და შაქრისაგან გაააკეთეთ გოგლიმოგლი დაუმატეთ ცალკე გათქვეფილი ბეზე ( კვერცხის ცილით). შემდეგ შეათქვიფეთ მასკარპონე( თუ არ გაქვთ თურმე შეიძლება არაჯნისა და ხაჭოს ნარევის გამოყენებაც) გამოვა ჰაერობანი კრემი.
ცალკე ცივი ყავისა და კონიაკის ნაზავში ამოავლეთ სავოიარდის ჩხირები(არ დაარბილოთ). დაალაგეთ და ზემოდან გადაუსვით კრემი.ასე გაიმეორეთ ფენებათ. ბოლოს მოაყარეთ კაკაო და შედგით მაცივარში.
სულ ესაა და ეს.

0
365
3-ს მოსწონს
ავტორი:gionare
gionare
365
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0