სხვა იაპონური სამზარეულო - სუკიიაკი, კაცუობუში. 2012, 22 ნოემბერი, 17:18 სუკიიაკი
სუკიიაკი - (sukiyaki) იგი შედგება ბოსტნეულისგან და ხორცის ნაჭრისგან, რომელიც საგანგებო სანელებლებით არის შეზავებული. ფართოდ გამოიყენება შემწვარი და მოხარშული თევზი, მარინადები, გამხმარი სახით.
კაცუობუში. კაცუობუში - (katsuobushi) მზადდება შემდეგნაირად: თევს თინუსს აცლიან ძვლებს, ჭრიან 3 ნაწინად, ხარშავენ და ამის შემდეგ აშრობენ ჰაერღუმელში. შემდეგ დიდი ხნით კიდებენ ბნელ, გრილ და ზომიერად ნესტიან ადგილად. თქვზი იფარება სპეციფიკური სიმწვანით, ფერმენტირდება, იძენს თავისებრ არომატს და გემოს. 34 3-ს მოსწონს
|