სხვა მეცნიერებმა დაასახელეს 11 ყველაზე მკვებავი პროდუქტი, რომლებიც არსებითად სუფთა ენერგიაა 10 მაისი, 16:57 როგორი არის იდეალური საკვები? გემრიელია? მდიდარია ვიტამინებით და მინერალებით? აკმაყოფილებს ჩვენი ორგანიზმის ყველა მოთხოვნილებას? სამწუხაროდ, არ არსებობს კვების პროდუქტი, რომელიც ყველა აღნიშნულ მოთხოვნას სრულად აკმაყოფილებს. ამ მიზეზით კვების რაციონი მაქსიმალურად მრავალფეროვანი უნდა იყოს.
ხალხი განსაკუთრებულ ყურადღებას აქცევს პროდუქტებს, რომლებიც ბევრ საკვებ ნივთიერებას შეიცავენ. ცოტა შეგიძლიათ მიირთვათ და ორგანიზმი უზრუნველყონ საჭირო რესურსებით ნორმალური ფუნქციონირებისთვის. ყველა პროდუქტი თანაბრად მკვებავი არ არის. მეცნიერებმა შეისწავლეს ასზე მეტი არაცხოველური საკვები, თითოეულს კვებითი ღირებულება მიანიჭეს. რაც უფრო მაღალია ქულა, მით უფრო სავარაუდოა, რომ კონკრეტული საკვები აკმაყოფილებს თქვენს ყოველდღიურ კვებით საჭიროებებს. მწვანე ბარდა – მე–11 ადგილი (67 ქულა 100–დან) რა ჯანსაღიც არ უნდა იყოს მწვანე ბარდა, მისი ჭამა ყველასთვის არ შეიძლება. რატომ? ეს პროდუქტი ძლიერი ალერგენია. ახალი პროდუქტი განსაკუთრებით საშიშია. ადუღებიდან 5 წუთის შემდეგაც ბარდაში შემავალი ზოგიერთი ალერგენი თავის თვისებებს ინარჩუნებს. მანდარინი – მე–10 ადგილი (67 ქულა) წიწმატი – მე–9 ადგილი (68 ქულა) ხმელი ნიახური – მე–8 ადგილი (68 ქულა) ხმელი ოხრახუში – მე–7 ადგილი (69 ქულა) ჭარხლის მწვანილი – მე–6 ადგილი (70 ქულა) შვეიცარიული მანგოლდი – მე–5 ადგილი (78 ქულა) გარეგნულად, შვეიცარიული მანგოლდი ჭარხლის მკლავებს ჰგავს. სინამდვილეში, ამ ძირნაყოფის სახეობაა, მაგრამ ჭარხალში საჭმელად ვარგისია ფესვები, ხოლო მანგოლდში – მხოლოდ ზედა ნაწილი. გოგრის თესლი – მე–4 ადგილი (84 ქულა) ჩიას თესლი – მე–3 ადგილი (85 ქულა) ჩერიმოია – მე–2 ადგილი (96 ქულა) ხილი–ნაყინი – ასე ეძახიან რბილობის ნატიფი სტრუქტურის გამო. გემოთი რამდენიმე ხილის (პაპაია, ანანასი, ატამი და ბანანი) ნარევს წააგავს. ეს ერთი შეხედვით უსაფრთხო ხილი ჯანმრთელობისთვის სერიოზულ საფრთხეს შეიძლება შეიცავდეს. მისი თესლი შეიცავს ნეიროტოქსინებს, ამიტომ მისი ჭამა კატეგორიულად აკრძალულია. ნუში – 1–ელი ადგილი (97 ქულა) ცოტამ თუ იცის, რომ სასარგებლო და ნოყიერი ნუში კაკალი არაა, არამედ კურკა, რომელიც ქლიავის ნათესავი მცენარის ნაყოფში მდებარეობს. ასევე დაგაინტერესებთ: ჯანსაღი კაკალი და მათი თვისებები – რატომ უნდა მივირთვათ ყოველდღე ჯანსაღი კვების ექსპერტებმა დაასახელეს 13 ყველაზე კალორიული პროდუქტი იცით, რატომ უწოდებენ პიტნას ქალების მცენარეს და რა საფრთხეს შეიცავს კაცებისთვის? მჟავე კომბოსტო – რა სარგებელი აქვს და რამდენად ხშირად უნდა მიირთვათ რატომ ღირს ანწლის მიღება პანდემიის დროს 490 1-ს მოსწონს |