x
ბრუშეტა

ბრუშეტა

ქართული სამზარეულო იმდენად ბარაქიანი და მდიდარია თავისი კულტურული მემკვიდრეობით, რომ დღემდე მას საერთაშორისო კულინარიულ ბაზარზე ბადალიც კი არ ჰყავს, თუმცა ვინაიდან გემოვნებაზე არ დაობენ, აქედან გამომდინარე ზოგი სუშზე ინერწყვება და ზოგიც კი პიცაზე აფანატებს, მაგრამ ჩემს მიერ შემოთავაზებული წასახემსებელი ულუფა იმით არის საინტერესო, რომ მისი დაგემოვნება მშირ კუჭზე ოთხივე ჭამის განაკვეთზე პროდუქტიულია, როდესაც შინ უფულობისა თუ დროის არ ჰქონის გამო, სახლში მხოლოდ ძველი პურის ნარჩენი გაგაჩნიათ და ერთი პომიდორი გიგდიათ მაცივარში, მსგავს პირობებშიც თავისუფლად შეგიძლიათ, რომ კლასიკური ბრუშეტით დაინაყროთ თავი ისე, რომ შიმშილმა მეორე დილამდე არც კი შეგაწუხოთ, რომლის მომზადების პრინციპი გახუხულ პურზე წვრილად დაჭრილი პომიდორის მოყრაა საჭირო, ცოტაოდენ ზეთთან, მარილთან და რეჰანთან შეზავებული(ხოლო ტკბილის მოყვარულთათვის კი რომელიმე კონფიტურესთან შეზავებული ინგრედიენტით), რის შემდეგადაც 5-8€ ღირებულების ე.წ პრესტიჟულ ბლუდას სახლში შინ გაუსვლელად მიიღებთ;რომლის რეცეპტის არსებობაც პირველად 90-იან წლებში შევიტყვე, პარიზიდან დაბრუნებულმა დეიდაშვილმა, რომ სადილზე დაგვპატიჟა, რათა საგასტროლო კულუარები მონატრებულ ხალხთან მოეთხრო და მაშინდელ ნატყვიარ თბილისში მხოლოდ ასე შეძლო მანაც ჩვენთვის გამასპინძლება და ცხადია კარგ დიასახლის 8 ლარიც და 4 ბოთლი ზეთიც თავზე გადაუვა, - აბა არა?!- თან თუ კიდევ სახელმწიფო თავშესაფრებისთვის- 1 ლარსა და 80 თეთრს სამადლოდ სულზე უზრუნველჰყოფს;- ასე რომ არ გვაქვს საქმე დღეს საწუწუნოდ და დააგემოვნეთ ეს კლასიკური ბრუშეტაც ჩემგან.


მოქალაქე ჟურნალისტი: ჯორჯიანა

0
40
შეფასება არ არის
ავტორი:ეკატერინე რამიშვილი
ეკატერინე რამიშვილი
40
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0