იცოდით, რომ მსოფლიოს უამრავ საავადმყოფოში პაციენტებს ჟელატინს აძლევენ?- ამის შემდეგ მას ხშირად მიირთმევთ!
ჟელატინი ცხოველური წარმოშობის ცილოვანი ნივთიერებების ნარევია, რომელიც 18 სახის ამინომჟავას შეიცავს, მათ შორის გლიცინდა და პროლინს, რომელიც ბევრი ადამიანის ორგანიზმში არასაკმარი რაოდენობითაა. ეს ნივთიერებები იცავენ ჩვენს ძვლოვან და რბილ ქსოვილებს.
ამ ნივთიერებების არსებობა ან არ არსებობა დიდ გავლენას ახდნეს, ჩვენი თმის, კანის და ფრჩხილების ჯანმრთელობაზე. ისინი ასევე პასუხისმგებლები არიან ჩვენი წონისა და იმუნიტეტის რეგულირებაზე.
გლიცინს, ყველა სასარგებლო თვისებასთან ერთად აქვს ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი, ხელს უწყობს ჭრილობების მოშუშებას და აუმჯობესებს ძილის ხარისხს.
რატომ არის საავადმყოფოს მენიუში ჟელატინი?
ჟელატინი ძალიან ადვილას შეიწოვება ორგანიზმში და განსაკუთრებით სასარგებლოა იმ შემთხვევაში, როცა პაციენტის კუჭს არ შეუძლია ჩვეულებრივი საკვების ნორმალურად გადამუშავება. თავად ჟელე ნაზად ედება კუჭის კედლებს და აუმჯობესებს მის ელასტიურობას.
მაინც რა აქვს სასარგებლო ჟელატინს?
ჟელატინი მდიდარია ცხოველური ცხიმებით. (1ჩაის კოვზი შეიცავს 1 გრ. ცილას)
აადვილებს საკვების მონელებას და აღმოფხვრის შეკრულობას.
აძლიერებს სახსრებსა და ძვლებს.
თავიდან აგვაცილებს საკვებით გამოწვეულ ალერგიას.
გვათავისუფლებს ტოქსინებისგან.
იგი შეიავს კერატინს, რომელიც ეხმარება ჩვენს თმას, კანსა და ფრჩხილებს.
კოლაგენის დახმარებით ასწორებს ნაიჭებს და ჭიმავს კანს.
ხელს უწყობს წონის დაკარგვასა და მეტაბოლიზმს.
რა თქმა უნდა მის მიღებას თავისი წესები აქვს და ასე გამოიყურება:
1 ჩაის კოვზი ჟელატინი
1 ჩიქა მწვანე ჩაი
1 ჭიქა გრეიფრუტის და მარწყვის წვენი
1 ჭიქა ფორთოხლის წვენი
ნატურალური თაფლი გემოვნებით.
დაამატეთ თაფლი ახლად მომზადებულ მწვანე ჩაის, შემდეგ ჩაამატეთ ჟელატინი და წვენები, დაელოდეთ ნარევის გაგრილებას ოთახის ტემპერატურაზე, გაგრილების შემდეგ ჩაასხით კონტოინერში და შედგით მაცივარში 3 საათის განმავლობაში.
შემდეგ კი შეგიძლიათ გემრიელად მიირთვათ.!
ჯანმრთელობას გისურვებთ!