ნამცხვრები უნგრული ნამცხვარი ,,ჟერბო" 2016, 15 იანვარი, 16:22 ინგრედიენტები:
რძე – 0, 5 ლ. შაქარი – 1 ჩ. კ. სწრაფად მოქმედი მშრალი საფუარი – 2 გრ. ფქვილი – 50 გრ. + შესაზელად რაც საჭირო იქნება მარგარინი – 250 გრ. შაქრის პუდრი – 100 გრ. კვერცხი – 1 ცალი არაჟანი – 100 გრ. შაქრიანი ვანილი – 1, 5 გრ. მარილი – მწიკვი დაფქული ნიგოზი – 250 გრ. შაქრის პუდრი – 200 გრ. გარგრის ჯემი – 300 გრ. შოკოლადის ფილა – 200 გრ. კარაქი – 50 -100 გრ. მომზადება: 1. თბილ რძეში ჩაყარეთ 1 ჩ. კ. შაქარი და საფუარი > თბილ ადგილზე გააჩერეთ, რომ ამოვიდეს > მსხვილ სახეხზე გახეხეთ მარგარინი ფქვილთან ერთად > დაამატეთ 100 გრ. შაქრის პუდრი, საფუარიანი რძე, კვერცხი, ვანილინი, მარილი და არაჟანი > მოზილეთ ცომი, თუ საჭირო იქნება, დაამატეთ ფქვილი > გაყავით ცომი 4 ნაწილად, გააკეთეთ გუნდები, გადააფარეთ ჩაის ტილო და გააჩერეთ 30 წთ. 2. საცხობ ფირფიტას წაუსვით კარაქი და მოაფიფქეთ ფქვილი > ნიგვზის ფხვნილი შეურიეთ შაქრის პუდრას > ცომის ერთი გუნდა გააბრტყელეთ 5 მმ-ის სისქეზე და გადაიტანეთ საცხობ ფირფიტაზე > გადაუსვით ჯემის მესამედი და ზემოდან მოაყარეთ პუდრიანი ნიგოზი > იგივე გაიმეორეთ II და III ფენებთან დაკავშირებით > ბოლოს ფადააფარეთ IV ფენა და ზემოდან დაჩხვლიტეთ ჩანგლით. 3. გამოაცხეთ 180С °, წინასწარ გახურებულ ღუმელში, დაახლოებით 35 - 40 წთ. > გააგრილეთ ნამცხვარი. 4. შოკოლადის ფილა დაამტვრიეთ, შოკოლადიანი თასი მოათავსეთ ორთქლის აბაზანაზე და სულ ურიეთ > შოკოლადი რომ გადნება, დაამატეთ 50 გრ. კარაქი, თუ მასა სქელი იქნება, კიდევ 50 გრ. დაამატეთ > როდესაც შოკოლადი და კარაქი გადნება და ერთმანეთს შეერევა, გადაასხით ნამცხვარს თავზე > ზემოდან კარგად გადაასწორეთ > გვერდები ჩამოაჭერით (მოასწორეთ) და როდესაც მინანქარი გაშრება, დაჭერით მართკუთხედებად. 425 7-ს მოსწონს
|