ნამცხვრები შოკოლადის ნამცხვარი ვანილის კრემით 2015, 22 დეკემბერი, 17:40
ინგრედიენტები:
ცომისთვის: კვერცხი — 2 ცალი შაქარი — 150 გრ. თაფლი — 30 გრ. კარაქი — 50 გრ. რძე — 50 მლ. კონიაკი — 1 ს. კ. სოდა — 1 ჩ. კ. კაკაოს ფხვნილი — 2 ს. კ. ფქვილი — 400 გრ. კრემისთვის: კვერცხი — 3 ცალი შაქარი — 170 გრ ვანილიანი შაქარი — 30 გრ. ფქვილი — 60 გრ. რძე — 700 მლ. კარაქი — 100 გრ. მომზადება: 1. ნამცხვრის გაკეთება კრემით უნდა დაიწყოთ. ამისათვის: ქვაბშ უნდა ათქვიფოთ კვერცხი, შაქართან და ვანილიან შაქართან ერთად > დაამატეთ ფქვილი და კარგად ათქვიფეთ, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე > შეურიეთ რძე. 2. დადგით ქვაბი დაბალ ცეცხლზე და სულ ურიეთ > რომ წამოდუღდება, გადმოდგით და გაგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე. 3. ცომის მოსამზადებლად: ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი > დაამატეთ თაფლი > შემდეგ, დარბილებული კარაქი, რძე, კონიაკი და სოდა > ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ და დადგით დაბალ ცეცხლზე, იქამდე ხარშეთ, ვიდრე მასა არ გაორმაგდება (ამისთვის, 7-10 წუთი იქნება საჭირო), თან სულ ურიეთ. 4. გადმოდგით ცეცხლიდან და კაკაოს ფხვნილი ჩააცერით > კარგად შეურიეთ > დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი > 10-15 წუთი ცომი ასე გააჩერეთ, რომ კარგად გაცივდეს. 5. გაყავით 5 ნაწილად და გააბრტყელეთ 20X25 სმ-ს ზომის, ცხიმწასმულ საცხობ ქაღალდზე. 6. გამოაცხეთ 200 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში. პირველი ფენა 5 წუთი აცხეთ, დანარჩენები — 3-4 წუთის მანძილზე > ფირფიტები გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე. 7. გაციებული კრემი ათქვიფეთ > დაუმატეთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი და კარგად ათქვიფეთ. 8. ცოტა კრემი გასაფორმებლად გადადეთ (მაცივარში შეინახეთ) > დანარჩენი 5 ნაწილად გაყავით და გაანაწილეთ ფენებზე > ააწყეთ ნამცხვარი. 9. ნამცხვარი ოთახის ტემპერატურაზე 3 საათით, ხოლო მაცივარში — 6-10 საათით გააჩერეთ > გვერდები ჩამოაჭერით და მართკუთხედის ფორმის ნაჭრებად დაჭერით > თითოეული ნაჭერი გააფორმეთ შენახული კრემით.
269 6-ს მოსწონს
|