x
image
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
ხაჭოკვერა ,,ტორტზე უკეთესი"
ხაჭოკვერა “ტორტზე უკეთესი"



ინგრედიენტები:



ხაჭო (არ უნდა იყოს მეტისმეტად თხევადი) — 0, 5 კგ.

შაქარი — 1, 5 ჭიქა

მარგარინი (ცივი) — 250 გრ.

კვერცხი — 2 ცალი

ფქვილი — 3 ჭიქა

სოდა — 0, 5 ჩ. კ.

ქიშმიში — 200 გრ.


მომზადება:


1. თასში ერთმანეთს შეურიეთ ახლად გაცრილი ფქვილი და სოდა > დაამატეთ დაჭრილი ცივი მარგარინი.

ხაჭოკვერა “ტორტზე უკეთესი"

2. ყველაფერი კარგად აურიეთ და დაამატეთ 0, 5 ჭიქა შაქარი > ისევ კარგად აურიეთ. მასა უნდა იყოს ფხვიერი და ხელებზე არ უნდა ეწებებოდეს.

ხაჭოკვერა “ტორტზე უკეთესი"

3. გულსართის მოსამზადებლად, ერთმანეთს შეურიეთ: ხაჭო, 1 ჭიქა შაქარი, კვერცხი და ქიშმიში.

ხაჭოკვერა “ტორტზე უკეთესი"

4. საცხობ ფორმაში ჩაფინეთ ცხიმწასმული პერგამენტის ქაღალდი > თანაბრად გაანაწილეთ ფხვიერი ცომის ნახევარზე მეტი.

ხაჭოკვერა “ტორტზე უკეთესი"

5. ცომის თავზე გაანაწილეთ გულსართი.

ხაჭოკვერა “ტორტზე უკეთესი"

6. ზემოდან მოაყარეთ ცომის დარჩენი ნაწილი.

ხაჭოკვერა “ტორტზე უკეთესი"

7. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში.

ხაჭოკვერა “ტორტზე უკეთესი"კარგად გააციეთ და ისე დაჭერით, წინააღმდეგ შემთხვევაში, ღვეზელი დაიფხვნება!!!

1
1143
7-ს მოსწონს
ავტორი:ლალი ადიკაშვილი
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
1143
  
2015, 16 ნოემბერი, 15:49
აუ მომინდა ^^
0 1 1