ნამცხვრები ხაჭოკვერა ,,ტორტზე უკეთესი" 2015, 16 ნოემბერი, 15:17 ინგრედიენტები: ხაჭო (არ უნდა იყოს მეტისმეტად თხევადი) — 0, 5 კგ. შაქარი — 1, 5 ჭიქა მარგარინი (ცივი) — 250 გრ. კვერცხი — 2 ცალი ფქვილი — 3 ჭიქა სოდა — 0, 5 ჩ. კ. ქიშმიში — 200 გრ. მომზადება: 1. თასში ერთმანეთს შეურიეთ ახლად გაცრილი ფქვილი და სოდა > დაამატეთ დაჭრილი ცივი მარგარინი. 2. ყველაფერი კარგად აურიეთ და დაამატეთ 0, 5 ჭიქა შაქარი > ისევ კარგად აურიეთ. მასა უნდა იყოს ფხვიერი და ხელებზე არ უნდა ეწებებოდეს. 3. გულსართის მოსამზადებლად, ერთმანეთს შეურიეთ: ხაჭო, 1 ჭიქა შაქარი, კვერცხი და ქიშმიში.4. საცხობ ფორმაში ჩაფინეთ ცხიმწასმული პერგამენტის ქაღალდი > თანაბრად გაანაწილეთ ფხვიერი ცომის ნახევარზე მეტი. 5. ცომის თავზე გაანაწილეთ გულსართი. 6. ზემოდან მოაყარეთ ცომის დარჩენი ნაწილი. 7. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში. კარგად გააციეთ და ისე დაჭერით, წინააღმდეგ შემთხვევაში, ღვეზელი დაიფხვნება!!!1143 7-ს მოსწონს
|