1. პროდუქტები, რომლებიც აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას.
2. პროდუქტები, რომლებიც დიდი რაოდენობით, ამა თუ იმ ვიტამინს შეიცავს.
(პროდუქტები მოცემულია, მითითებული ვიტამინის შემცველობის, კლების მიხედვით)
A - საქონლის ღვიძლი, კვერცხი, ხაჭო, თევზი, რძე, ისპანახი, სტაფილო, ოხრახუში.
B1 - კვერცხი...
ადამიანს, და საერთოდ, ყველა ცოცალ არსებას, იმისთვის რომ იცოცხლოს, ჟანგბადთან, წყალთან და საკვებთაე ერთად, ძილიც ესაჭიროება. ძილი, ჯანმრთელობის ზოგადი მდგომარეობის და კეთილდღეობის სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანი მაჩვენებელია. ჩვენ ცხოვრების მესამედს ძილზე ვხარჯავთ და ჯანმრთელი ძილის საერთო მდგომარეობა, მნიშვნელოვანი საკითხია ...
2017, 25 სექტემბერი, 13:37
|
|