x
image
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
ნამცხვარი «სიყვარული» (გემრიელი და ძალიან მსუბუქი, ცხიმის გარეშე)
image


ინგრედიენტები:


კურაგა – 200 გრ.

ქიშმიში – 100 გრ.


ნიგოზი – 0, 5 ჭიქა

ლიმონი (ცედრა) – 1 ცალი

შაქარი – 1 ჭიქა

კვერცხი – 4 ცალი

ქოქოსის ფანტელები – 2 ს. კ.

ვანილინი – 1 შეკვრა

სოდა – 0, 5 ჩ.კ.

ძმარი – 1 ს. კ.

ფქვილი – 1 ჭიქა


შოკოლადის მინანქარი – ნებისმიერი


მომზადება:


1. კურაგა და ქიშმიში მოათავსეთ თასში > დაასხით მდუღარე წყალი > 15 წუთის შემდეგ გაწურეთ და ქაღალდის პირსახოცით გაამშრალეთ > კურაგა გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში.

2. დაჭერით ნიგოზი (ძალიან წვრილად არა).

3. სახეხზე გახეხეთ ლიმონის ცედრა.

4. ათქვიფეთ თასში შაქარი და კვერცხი > დაუმატეთ: კურაგა, ქიშმიში, ნიგოზი, ქოქოსის ფანტელები, ცედრა და ვანილინი.

5. გახსენით სოდა ძმარში და ჩაასხით მასაში > დაამატეთ ახლად გაცრილი ფქვილი > მოზილეთ ცომი.

6. თუნუქის ფირფიტას წაუსვით ცხიმი და მოაფიფქეთ ფქვილი.

7. მოათავსეთ მასზე ცომი > გააბრტყელეთ 1 სმ. სისქეზე.

8. შედგით გამოსაცხობად, 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

9. ღუმლიდან გამოღების შემდეგ, ცოტა რომ შეგრილდება, დაჭერით გულის ფორმის ნამცხვრის საჭრელით > მორჩენილი ნაწილები დაფხვენით.

10. მოამზადეთ შოკოლადის მინანქარი > წაუსვით გულებს ზემოდან და გვერდებზე > გვერდებზე მოაყარეთ ნამცხვრის ნაფხვენი > სუფრაზე მიტანამდე, შედგით მაცივარში.

imageimageთქვენთვის ასევე საინტერესო იქნება:
imageნამცხვარი მაცივარში შესანახი ცომით (ერთხელ მოზილეთ – 4-ჯერ გამოაცხეთ)
ხაჭოკვერა “ტორტზე უკეთესი"

ხაჭოს ნამცხვარი, რომელიც პირში დნება

0
3299
4-ს მოსწონს
ავტორი:ლალი ადიკაშვილი
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
3299
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0