ნამცხვრები ნამცხვარი «სიყვარული» (გემრიელი და ძალიან მსუბუქი, ცხიმის გარეშე) 2018, 10 ივლისი, 9:21 ინგრედიენტები: კურაგა – 200 გრ. ქიშმიში – 100 გრ. ნიგოზი – 0, 5 ჭიქა ლიმონი (ცედრა) – 1 ცალი შაქარი – 1 ჭიქა კვერცხი – 4 ცალი ქოქოსის ფანტელები – 2 ს. კ. ვანილინი – 1 შეკვრა სოდა – 0, 5 ჩ.კ. ძმარი – 1 ს. კ. ფქვილი – 1 ჭიქა შოკოლადის მინანქარი – ნებისმიერი მომზადება: 1. კურაგა და ქიშმიში მოათავსეთ თასში > დაასხით მდუღარე წყალი > 15 წუთის შემდეგ გაწურეთ და ქაღალდის პირსახოცით გაამშრალეთ > კურაგა გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში. 2. დაჭერით ნიგოზი (ძალიან წვრილად არა). 3. სახეხზე გახეხეთ ლიმონის ცედრა. 4. ათქვიფეთ თასში შაქარი და კვერცხი > დაუმატეთ: კურაგა, ქიშმიში, ნიგოზი, ქოქოსის ფანტელები, ცედრა და ვანილინი. 5. გახსენით სოდა ძმარში და ჩაასხით მასაში > დაამატეთ ახლად გაცრილი ფქვილი > მოზილეთ ცომი. 6. თუნუქის ფირფიტას წაუსვით ცხიმი და მოაფიფქეთ ფქვილი. 7. მოათავსეთ მასზე ცომი > გააბრტყელეთ 1 სმ. სისქეზე. 8. შედგით გამოსაცხობად, 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. 9. ღუმლიდან გამოღების შემდეგ, ცოტა რომ შეგრილდება, დაჭერით გულის ფორმის ნამცხვრის საჭრელით > მორჩენილი ნაწილები დაფხვენით. 10. მოამზადეთ შოკოლადის მინანქარი > წაუსვით გულებს ზემოდან და გვერდებზე > გვერდებზე მოაყარეთ ნამცხვრის ნაფხვენი > სუფრაზე მიტანამდე, შედგით მაცივარში. თქვენთვის ასევე საინტერესო იქნება: ხაჭოს ნამცხვარი, რომელიც პირში დნება
3299 4-ს მოსწონს
|