ნამცხვრები როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესეი ნამცხვარი ,, მილიონერისთვის'' ? 2018, 16 აპრილი, 16:01 ინგრედიენტები ცომისთვის: კარაქი (ოთახის ტემპერატურის) – 120 გრ. შაქარი – 60 გრ. ფქვილი – 240 გრ. კაკაოს ფხვნილი – 1 ს. კ. გამაფხვიერებელი – 2 ჩ. კ. კრემისთვის: შესქელებული რძე (მოხარშული) – 400 გრ. (1 ქილა) სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ დაამატოთ მოხლილი და დაჭრილი ნიგოზი, 1 ჩ. კ. კაკაო ან ყავა ან ყველაფერი ერთად. მინანქეისთვის: შოკოლადის ფილა – 150 გრ. კარაქი (ოთახის ტემპერატურის) – 30 გრ. მომზადება: I. ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი კარგად > დაამატეთ შაქარი და იქამდე თქვიფეთ, ვიდრე მსუბუქ, ჰაეროვან მასას არ მიიღებთ > გაცერით თასში ფქვილი > დაამატეთ კაკაო და გამაფხვიერებელი > შეათქვიფეთ კაკაოანი ფქვილი შაქრიან კარაქს > ცომი გადაიტანეთ ცხიმწასმულ ფორმაში (კვადრატული ფორმა 20 X 20) > მთელი ზედაპირი ჩანგლით დაჩხვლიტეთ > შედგით ფორმა საყინულეში 10-15 წუთი. II. აირღუმელი გააცხელეთ 180 С გრადუსზე.III. ფორმა შედგით აირღუმელში, დაახლოებით, 20 წთ-ით, ვიდრე არ გამყარდება და ღია ყავისფერს არ მიიღებს. IV. გააციეთ ოთახის ტემპერატურაზე > გადაუსვით შესქელებული რძე > შეინახეთ მაცივარში 1 სთ. V. მოათავსეთ შოკოლადი მინის ან ემალირებულ ჯამში > გაადნეთ წყლის აბაზანაზე > დაამატეთ კარაქი > ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე > გამოიღეთ მაცივრიდან ნამცხვარი და შესქელებული რძის ფენას გადაუსვით მინანქარი > შეინახეთ ფორმა მაცივარში. VI. შოკოლადი რომ გამყარდება, შეგიძლიათ დაჭრათ. P.S. შეგიძლიათ ნამცხვარი მაფინის ან კალათის ფორმაშიც გამოაცხოთ. თქვენთვის ასევე საინტერესო იქნება: «შიფონის პრაღა», უფრო ფუმფულა და ნაზი, ვიდრე «პრაღა»
418 4-ს მოსწონს
|