შესანახი პროდუქტები პროდუქტები, რომლებიც არ ფუჭდება და მთელი ცხოვრება შეგიძლიათ შეინახოთ 2018, 27 თებერვალი, 13:17 პროდუქტების მირთმევა, რომელთაც მოკლე ვადები აქვთ ან უკვე ვადაგასულია, საკმაოდ სარისკო საქმეა, რადგან ჯანმრთელობასთანაა დაკავშირებული და მთელი რიგი პრობლემების შექმნა შეუძლიათ.
ამიტომ, დღევანდელ სტატიაში, წარმოგიდგენთ პროდუქტებს, რომლებიც საფრთხეს არ წარმოადგენენ თქვენი ჯამრთელობისთვის და ათწლეულების მანძილზეც შეგიძლიათ შეინახოთ. 1. ბრინჯი. ბრინჯის შენახვის საუკეთესო ტემპერატურაა 4.5 ° C და ქვემოთ. საუკეთესო პირობაა ასევე საკვები ღირებულების მქონე პლასტმასის კონტეინერი (PETE) ან მინის ჭურჭელი, რადგან კვლევების თანახმად, დამაკმაყოფილებელ პირობებში ბრინჯი 30 წელი შეინახება და თავის ნუტრიენტებს და არომატს არ დაკარგავს. კვლევებში გამოიყენეს ორი ტიპის ბრინჯი: დაორთქლილი და პრიალა, ორივეს შემთხვევაში დამაკმაყოფილებელი პასუხი მიიღეს. 2. მშრალი რძე (ფხვნილი). თუ ჰერმეტულად დახურულ ჭურჭლში შეინახავთ, მშღალი რძის კვებითი ღირებულებები არ დაირღვევა, თუმცა, ეს მხოლოდ იმ შემთხვევაში, როდესაც პროდუქტი დამზადებულია ყველა ტექნოლოგიური სტანდარტის შესაბამისად. 3. ლობიო. ბრიტანეთის უნივერსიტეტის ბრიგამა იანგას მკვლევარებმა აღმოაჩინეს, რომ მშრალი ლობიო, რომელსაც 30 წელი ინახავდნენ, ვიზუალურად შეიცვალა, თუმცა, ყველა საჭირო და აუცილებელი ნივთიერება მასში უცვლელად იყო. ეს იმას ნიშნავს, რომ ლობიო, სხვა მარცვლეულის მსგავსად, თუ მშრალ პირობებში გექნებათ, 30 წელი ინახება. 4. მარილი. იმის გათვალისწინებით, რომ მარილი ტექნიკურად მინერალია და არა პროდუქტი, ფაქტობრივად შეუძლებელია მისი გაფუჭებული მაგალითი იპოვოთ სადმე. მართალია ის მგრძნობიარეა ტენის მიმართ და შთანთქავს მას, რის გამოც ხშირად ქვის ლოდათ ან ნატეხათ იქცევა, თუმცა, მაინც რჩება მარილად. განსხვავებით იოდიზირებული მარილისგან, რომელიც მხოლოდ ერთი წელი ინახება, შემდეგ კი იოდი და სხვა საჭირო მინერალები თითქმის ქრება და რჩება მხოლოდ მარილი, რომელიც კულინარიის გარდა, სხვა არაფერში გამოიყენება. 5. ძმარი. ძმარი, ასევე ერთ-ერთი პროდუქტია, რომლის შენახვის ვადა განუსაზღვრელია, თუ იცავთ შემდეგ პირობებს. აუცილებლად უნდა მოათავსოთ მინის ჭურჭელში თავდახურული და ინახებოდეს გრილ ადგილას, სითბოსა და სინათლისგან მოშორებით. 6. შაქარი. შაქარი, ზუსტად მარილის მსგავსად ინახება და აკმაყოფილებს ყველა პირობას. აქვს ტენის მიმართ მშთანთქმელობითი უნარი, თუმცა არ კარგავს კვებით ღირებულებას. ამიტომ, გამოიყენეთ მინის ჭურჭელი და მშრალი გარემო. 7. თაფლი. თაფლს შეიძლება სწორად ეწოდება უნიკალური პროდუქტი, რომელიც მართლაც უნიკალური პროდუქტი და ანტიდოტია და ინახება სამუდამოდ. მისი სტრუქტურა და კომპოზიცია უკიდურესად არახელსაყრელია ბაქტერიისთვის. აღარ ჩამოვთვლი თუ რის სამკურნალოდ გამოიყენება, ისედაც ნათელია ყველასთვის. სხვათა შორის, ეგვიპტის პირამიდების გათხრებისას არქეოლოგებმა თაფლის ქოთნები აღმოაჩინეს. თაფლის სავარაუდო ასაკი დაახლოებით 2-3 ათასი წელია. დიახ, თაფლი ჯერ კიდევ საკვები ღირებულებებით გამოირჩეოდა. რამდენიმე წლის შემდეგ, საქართველოში 5 500 წლის თაფლი იპოვეს. იხილეთ აგრეთვე: ● რატომ არის მავნებელი სოსისი და ძეხვი? ● ეს პროდუქტები მეორე დღეს არავითარ შემთხვევაში არ მიირთვათ! ● პროდუქტები, რომლებიც მაცივარში არავითარ შემთხვევაში არ უნდა შეინახოთ ● რა მოგვივა, თუ თაფლს ყოველდღე შევჭამთ? ● 14 პროდუქტი, რომლებიც ერთად არ უნდა მივირთვად - ჯანმრთელობის ოქროს წესი ● როგორ გარდაქმნის ცივი წყალი თქვენს საკვებს საწამლავად ● რა სერიოზული საფრთხე შეიძლება შეგვიქმნას ჩვეულებრივმა პურმა? ● როგორ გამოვდევნოთ ბოსტნეულიდან ქიმიკატები? ეს აუცილებლად უნდა იცოდეთ ● როგორ გამოვდევნოთ ხილიდან ქიმიკატები? ეს აუცილებლად უნდა იცოდეთ (მე-2 ნაწილი) ● ვაშლის ჭამამდე ეს აუცილებლად გაითვალისწინეთ ● ხრიკები, რომელთა ცოდნა აუცილებელია! 744 14-ს მოსწონს
|