სიახლეები 5 პროდუქტი, რომელსაც აღარასდროს მიირთმევთ მას შემდეგ, რაც მათ შემადგენლობას გაიგებთ 2018, 28 იანვარი, 9:15
როდესაც რაიმე გემრიელს მივირთმევთ, იშვიათად ვფიქრობთ იმაზე თუ კონკრეტულად როგორ მომზადდა იგი და რა ინგრედიენტებს შეიცავს ის.
მაგრამ თუ ის ჩვენში ცნობისმოყვარეობას აღძრავს, აუცილებლად გაგვიჩნდება ინტერესი მისი შემადგენლობისა და კონკრეტულად მისი დამზადების პროცესების შესახებ. სტატიაში გაეცნობით უმრავლესობა ჩვენთაგანისთვის საყვარელი პროდუქტების ნამდვილ შეამდგენლობას და მათი მომზადების წესებს. 1. ძეხვი ძეხვი მზადდება ცხოველთა ნარჩენებისგან, კონკრეტულად, ქათმის, ღორის და ძროხის ნარჩენი ხორცისგან. მის დასამზადებლად იყენებენ მეორად ნაწილებს, სახეს, ღვიძლს, ყურებს, ელენთას, ენას, საყლაპავი მილს, თავს და ქათმის ფეხებს. ეს ყველაფერი ერთად თავს იყრის ხორცის მანქანაში და საბოლოოდ გადაიქცევა თხელ ფენად (პასტად), რომელსაც ემატება მარილი, სხვადასხვა სახის ინგრედიენტები, სიროფები და ზოგჯერ ცოტაოდენი წყალიც. 2. ტკბილი ჟელე ჟელეს წარმოების საფუძველი არის ჟელატინი, რომელიც მიიღება შემდეგნაირად: მისი კოლაგენის მისაღებად საჭიროა სუფთა და პრიალა პირუტყვის კანი, ასევე ძვლებიც. ამ ყველაფრისგან შემდგომ ცხიმს ამოიღებენ და წვრილად გაატარებენ, შეურევენ ლიმონში და შედეგი უკვე თქვენთვისაც ცნობილია. 3. ქათმის ფილეს დამზადების პროცედურა ფილე როგორც წესი მზადდება ქათმის იმ ნაწილებისგან, რომლებსაც ყველაზე იშვიათად მიირთმევენ, მაგალითად: ფრთები, თავი და ფეხები. ამ ყველაფრის ერთამენთში შერწყმისა და სპეციალურ მოწყობილობაში გატარების შემდეგ მიიღება ცომი, რომელსაც შემდგომში მომხარებელი სურვილისამებრ იყენებს. 4. ნაყინის დამზადება იმისათვის, რომ ნაყინი მომზადდეს, იყენებნ ინგრედიენტებს სახელწოდებით "მუშკს„ სურნელოვან ნუგბარს, რომელიც არც მეტი არც ნაკლები, გამოიყოფა თახვის ანალური სეკრეციიდან. 5. ლუდის წარმოება გარკვეული სახის ლუდის წარმოებისათვის იყენებენ ინგრედიენტს სახელად: „თევზის წებო": რომელიც აღებულია თევზის საშარდე ბუშტიდან, კონკრეტულად ზუთხიდან. 738 9-ს მოსწონს
|