პროფილაქტიკა რატომ არ შეიძლება წყლის მეორედ ადუღება? 2017, 20 ნოემბერი, 11:10 ![]() ![]() რატომ არ შეიძლება წყლის ორჯერ ადუღება? ჩვენ ხშირად გვეზარება წყლის შეცვლა და ერთსა და იმავე წყალს ვადუღებთ ჩაისა და ყავის მოსამზადებლად. ასეთ შემთხვევაში უნდა იცოდეთ, რატომ არ უნდა გააცხელოთ ხელმეორედ წყალი: 1. პირველ რიგში, ასეთ წყალს გემო ეკარგება. პირველადი ადუღების შედეგად გარკვეულწილად კარგავს გემოს, მაგრამ მეორე ჯერზე უკვე უგემური ხდება; 2. ადუღებული წყალი არის „მკვდარი“. ყოველი დუღილის შემდეგ მასში ჟანგბადი კვდება და გამოსაყენებლად უვარგისია; 3. იზრდება მინარევების კონცენტრაცია. წყლის რაოდენობა დუღილთან ერთად კლებულობს და შესაბამისად რჩება მცირე წყალი და დიდი რაოდენობით ნალექი; 4. დუღილის შედეგად გამოიყოფა ქლორის დიოქსინები, რომლებიც არსად არ ქრება და არც ორთქლდება. წყლის განმეორებით ადუღებისას კი, მათი რაოდენობა საგრძნობლად იზრდება. ასეთი წყლის მიღებისას კი დიოქსინებს თირკმელები შეიწოვს, რაც საფრთხეს უქმნის თქვენს ჯანმრთელობას. ![]() 1. გააცხელეთ მხოლოდ სუფთა წყალი; 2. არ დაამატოთ ან შეურიოთ სუფთა წყალს გადადუღებული წყლის ნაშთები; გაუზიარეთ ეს რჩევები თქვენს მეგობრებს! 1903 6-ს მოსწონს
|