პროფილაქტიკა შავი ქლიავის ჩირი-იდეალური პროდუქტი კიბოს პროფილაქტიკისთვის 2017, 23 სექტემბერი, 15:43 ![]() შავი ქლიავის ან სხვა ამავე სახეობის ხილის ჩირს შეუძლია წინ აღუდგეს სიმსივნის წარმოქმნას და მის განვითარებას, ამ დასკვნამდე მივიდნენ ამერიკელი მკვლევრები ტეხასიდან და კაროლინის შტატიდან.საჭირო ეფექტის მისაღებად აუცილებელია შავი ქლიავის ჩირი რეგულარულად ჩავრთოთ რაციონში, ამის შესახებ იუწყება MedikForum-ი. კიბოს საწინააღმდეგო ეფექტი უკავშირდება ნაწლავის მიკროფლორას, რომელზეც პოზიტიურად მოქმედებენ ქლიავის ნუტრიენტები და ნიველირებს სწორი და მსხვილი ნაწლავის კიბოზე, რაც დაადასტურა ვირთაგვებზე განხორციელებულმა ცდებმა. ექსპერტთა ჯგუფმა დაასკვნა, რომ შავი ქლიავის ჩირის მუდმივი გამოყენება აუმჯობესებს ნაწლავის მიკრობიომის მდგომარეობას - მიკროორგანიზმების განსხვავებული ბიოცენოზის ცვალებადობამ გარკვეული თანაფარდობით შესაძლოა გამოიწვიოს სწორი ნაწლავის დარღვევები, რომელიც უარყოფითად იმოქმედებს არა მარტო საჭმლის მონელების ორგანოებზე, არამედ ტვინზეც და მთელ სხეულზე. ამერიკელი სპეციალისტები ამტკიცებენ, რომ ბაქტერიული ბალანსის დარღვევამ ნაწლავებში შეიძლება გამოიწვიოს ანთებითი პროცესები. შავი ქლიავის ჩირში არის ფენოლის ნაერთები და ისინი მოქმედებენ, როგორც ანტიოქსიდანტები, რომლებიც ხელს უწყობენ ორგანიზმში ბაქტერიების სახეობების ჯანსაღ თანაფარდობას. ![]() 258 6-ს მოსწონს
|