პროფილაქტიკა ყველა დროის 10 სასარგებლო პროდუქტი 2017, 1 ივლისი, 1:15 ![]() 1. პომიდორი პომიდორი გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის სასარგებლო ანტიოქსიდანტებს შეიცავს, აგრეთვე უჯრედისს, კალიუმს და ლიკოპინს. მის წვენს კი შიდაქალის და არტერიული წნევის დაწევა შეუძლია, ებრძვის ჰიპერტონიას და გლაუკომას. ლიკოპინს სიმსივნის საწინააღმდეგო მოქმედება ახასიათებს, თუმცა პომიდორს თუ ჭარბად მოიხმართ შესაძლოა ნაღვლის ბუშტი გაგიღიზიანდეთ, სისხლძარღვების დაავადებისას კი თირკმელებში ქვების წარმოქმნა ხდება. მიირთვით დღეში 2 ცალი პომიდორი. 2.შვრიის ფაფა შვრიის ფაფა მდიდარია უჯრედისით და B ჯგუფის ვიტამინებით, მცენარეული ცილებით და საკვები ბოჭკოებით. ეფექტურად წმენდს ნაწლავებს ტოქსინებისგან. მის მცირე ულუფას არტერიული წნევის 5-დან 10 ერთეულამდე შემცირება შეუძლია. შვრიის ფაფას მინუსებიც აქვს. ოსტეოპოროზის განვითარების რისკი იზრდება, თუ შვრიის ფაფას ხშირად მიირთმევთ. ფაფის მიღება უნდა შეიზღუდოს თირკმლის უკმარისობის დროსაც.ოპტიმალური ვარიანტია არაუმეტეს კვირაში ორჯერ, პატარა თეფშით. 3.კივი ![]() 4.ყურძენი ყურძნის ჯიში იზაბელა შეიცავს ფლავანოიდებს, რომელიც სისხლძარღვებს ტონუსს ანიჭებს, ხელს უშლის თრომბის და ავთვისებიანი უჯრედების წარმოქმნას. ყურძნის “შერევა" სხვა პროდუქტებთან არ შეიძლება, შესაძლოა კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მუშაობის მოშლა გამოიწვიოს. დიდი რაოდენობით მიღება არაა რეკომენდებული ნაწლავების და ნაღვლის ბუშტის პრობლემების, დიაბეტის და კუჭის წყლულის დროს. 5.ზღვის პროდუქტები ![]() 6.ბროკოლი შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, მაგნიუმს და კალიუმს. იდეალურია ნივთიერებათა ცვლის დარღვევის დროსაც. განსაკუთრებით სასარგებლოა ორსულთათვის, ბავშვებისა და მოხუცებისთვის. უმჯობესია ორთქლზე მოამზადოთ. 7.ავოკადო ![]() 8.ქათმის კვერცხი შეიცავს კალციუმს, სასარგებლო ელემენტებს და ლეციტინს, რომელიც კანს ახალგაზრდობას და სიმკვრივეს უნარჩუნებს. კვირაში 4 კვერცხი-იდეალური ნორმაა. 9.ნიორი შეიცავს ალიციტინს, რომელიც ჰიპერტონიისას წნევას დაბლა სწევს, გამოირჩევა ანტიბაქტერიული თვისებებითაც, ანადგურებს ვირუსებს და ამცირებს ქოლესტერინის დონეს. 10.ზეითუნის ზეთი ![]() 198 შეფასება არ არის
|