სხვა სოდა გულძმარვისთვის 2017, 5 მაისი, 17:41
თვლიან, რომ სოდა გულძმარვას ძალიან კარგად შველის. საკმარისია მწიკვი სოდა გავხსნათ წყალში და დავლიოთ ( ან მივიღოთ ძალიან ცოტა პირდაპირი სახით), რომ გულძმარვა მაშინვე გაგივლით.და ეს ყველაფერი მართალია, თუ არაა მართალი.
სინამდვილეში სოდა ძალიან კარგად წევს კუჭის მომატებულ მჟავიანობას. რომელიც არის ან დროებითი (მაგალითად თქვენ მიირთვით სამარხვო შავი პურის ნაჭერი), ან მუდმივი ( მაგალითად, ისეთი პრობლემებისას, როგორიცაა გასტრიტი ან წყლული).
მაგრამ, ალბათ, ცოტამ თუ იცის, რომ სოდის ასეთი მიღება მჟავიანობის დასაწე ვად, მალე შემობრუნდება კუჭის მჟავის გამოყოფის მომატებით. და ამ მკვეთრი ცვლილების პროვოცირება მოახდინა ნამდვილად სოდამ.
გამოდის, რომ სოდის მიღებას გულძმარვისთვის აქვს დროებითი ეფექტი. რასაც მოჰყვება უფრო ძლიერი გულძმარვის შეტევა, რომელიც გამოწვეულია კუჭის მჟა ვიანობის მომატებით. საჭიროა ვიცოდეთ, რომ კუჭის მჟავიანობის ასეთი მომატე ბის დონე ნეგატიურად აისახება ისეთ დაავადებებზე, როგორიცაა გასტრიტი და წყლული. რა გავაკეთოთ იჟოგის შეტევისას? პირველ რიგში უნდა მივატოვოთ სოდა და უპირატესობა მივანიჭოთ ანტრაციდულ პრეპარატებს. ასეთ ანტრაციდულ პრეპარატებში უნდა დავამა ტოთ მაგნიუმის და კალციუმის კარბიდი, არ შეიცავდეს ალუმინს და შაქარს. ანტრაციდის შემადგენლობას უნდა დავამატოთ ტკბილი დანამატები (ფორთო ხალი, მენთოლი და სხვა), რომ მიღება იყოს უფრო გემრიელი და სასიამოვნო. 361 2-ს მოსწონს
|