პროფილაქტიკა ამ პროდუქტებზე უარის თქმით, თქვენ შეამცირებთ ინსულტის განვითარების რისკს 2017, 22 აპრილი, 17:54 ![]() იელის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა გაარკვიეს, რომ საკვებში არსებულ მაღალი ცხი- მისშემცველი პროდუქტების აკრძალვით ინსულტისა და გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადების განვითარების რისკს შევამცირებთ. მკვლევარებმა ასეთი დასკვნა სტაციონა- რში მოთავსებული მოხალისეების შესწავლის შედეგად გააკეთეს ნიუ-იორკის შტატში 2002-2013 წლებში. იქ, სადაც ადამიანები ზღუდავდნენ ტრანსცხიმების მიღებას, ინსუ- ლტით და გულით დაავადებულ პაციენტთა რიცხვი ექვსი პროცენტით შემცირდა:“ მო- მეტებული ცხიმების გამოყენების შემცირებით ჩვენი რაციონიდან, საგრძნობლად შევამ- ცირებთ ინსულტისა და გულის შეტევის წარმოშობის რისკს. ხოლო ტრანსცხიმების სა- ხელმწიფო დონეზე აკრძალვა, შეიძლება გახდეს მილიონობით ადამიანის ჯანმრთელად ყოფნის მიზეზი-განაცხადა გამოკვლევის ერთ-ერთმა ავტორმა.ტრანსცხიმები, რომლებიც ჩიფსებში, კრეკერებში, შემწვარ საკვებში და პურ ფუნთუშეულ ნაწარმში გვხვდება, ითვ- ლება ძალიან საშიშად, ამიტომ ბევრი ჯანდაცვის ორგანიზაცია რეკომენდაციას იძლევა, რომ ჩვენ უარი ვთქვათ ისეთ პროდუქტებზე, რომლებიც მაღალი ცხიმიანობით გამოირ- ჩევიან. თუ მოგეწონათ სტატია გაუზიარეთ მეგობრებს და ოჯახის წევრებს! 482 8-ს მოსწონს
|