ჯანმრთელი კვება წითელი სითხე უმ ხორცზე - ეს სისხლი არ არის! რა არის ეს? 2017, 16 აპრილი, 17:13 თუ თქვენ თქვენს თავს ხორცის მცოდნეს უწოდებთ და გგონიათ, რომ მისი თვისბების შესახებ ყველაფერი იცით, ალბათ ნანახი და გამოკვლეული გექნებათ ეს წითელი სითხე, რომელიც უმ ხორცს აღენიშნება. ყველა ჩვენთაგანი მას სისხლთან გავაიგივებთ. მაგრამ სიმართლის გაგების შემდეგ თქვენ ზუსტად რომ გაოცდებით!
სისხლის დიდი რაოდენობა დამუშავების დროს იღვრება. და წითელი სითხე, რომელიც ხორცზე რჩება, ჩვეულებრივ გვხვდება კუნთოვან ქსოვიებში. ასე რომ, რა არის ეს წითელი სითხე? წითელი სითხე, ფაქტობრივად, არის ნაზავი წყლისა და პროტეინ მიოგლობინისა. მიოგლობინს აქვს მიზანი დაეხმაროს ჟანგბადით კუნთების საკნებს. მიოგლობინს აქვს ღრმა პიგმენტი. უფრო მეტი მიოგლობინის შემთხვევაში სითხის ფერიც უფრო მეტი იქნება. როდესაც მიოგლობინი ექვემდებარება ჟანბადს, იგი იღებს მუქ ყავისფერს. ეს გეხმარებათ განსაზღვროთ ხორცის ფარგისიოანობა. წითელი ხორცი უფრო მხნეა, ვიდრე მოყავისფრო ელფერის მქონე. სად შეიძლება მოვნახოთ ბუნებრივი ხორცი? ხორცის უმეტესობა, რომელიც მაღაზიაში იყიდება, მიღებულია ცხოველებისგან, რომლებიც იზრდებიან ფერმებში, ყველა სახის ქიმიკატების გამოყენებით. საუკეთესო გზა ხორცის შეძენისა არის სასურსათო მაღაზიაები, მაგრამ რათმაუნდა პირველ რიგიში უნდა გადაამოწმოთ ამ მაღაზიაების სერთიფიკატები! ასევე დაგაინტერესებთ სტატიები 1 - როგორც მორფინი: საუკეთესო ტკივილგამაყუჩებელი საშუალება, რომელიც თქვენს ეზოში იზრდება 3 - არავითარ შემთხვევაში არ იყიდოთ ჩინური კომბოსტო თუ მასში ამ თვისებებს აღმოაჩენთ 4 - ეს მცენარე კურნავს დიაბეტს, კიბოს და არეგულირებს არტერიულ წნევას! გაიგეთ უფრო მეტი! 5 - ყველაზე სახიფათო პროდუქტი, რომელიც სუპერმარკეტებში იყიდება 456 5-ს მოსწონს
|