ნამცხვრები უმარტივესი ნამცხვარი, შოკოლადის გულსართით 29 იანვარი, 12:25 მასალა ცომისთვის: მარგარინი - 200 გრ. შაქარი - 250 გრ. კვერცხი - 4 ც. რძე ან წყალი - 5 ს. კ. სოდა - 1 ჩ. კ. შაქრიანი ვანილი - 1 შეკვრა (1, 5 გრ.) ფქვილი - 4-5 ჭ. მასალა გულსართისთვის: ნიგოზი - 1 ჭ. შაქარი - 1 ჭ. კაკაო - 3 ს. კ. ყავა - 1 ჩ. კ. წყალი - 5 ს. კ. კარაქი - 1 ს. კ. ვაშლი (საშუალო ზომის) - 2 ც. გულსართის მომზადება: 1. გაფცქვენით და გახეხეთ ვაშლი, მანქანაში გაატარეთ ნიგოზი; 2. შაქარი, კაკაო, ყავა, კარაქი და წყალი, მოათავსეთ პატარა ჯამში და დადგით ნელ ცეცხლზე, თან სულ ურიეთ. როგორც კი წამოდუღდება, გადმოდგით ცეცხლიდან; 3. როდესაც შეგრილდება, დაამატეთ გახეხილი ვაშლი და გატარებული ნიგოზი; მომზადება: 1. გაადნეთ მარგარინი ცეცხლზე; 2. როდესაც მარგარინი კარგად შეგრილდება, ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი (ვიდრე თქვეფას დაიწყებთ, ერთი კვერცხის გული ცალკე გადადეთ); 3. დაამატეთ მარგარინი და ათქვიფეთ; 4. ამის შემდეგ, ყოველი ინგრედიენტის დამატების შემდეგ, კარგად ათქვიფეთ > დაამატეთ: 1 ჭ. ფქვილი > 2 ს. კ რძე > 1 ჭ. სოდაშერეული ფქვილი > 3 ს. კ. რძე > 1/2 შეკვრა ვანილი და ფქვილი, რასაც შეიზელს. ცომი უნდა იყოს რბილი და გასაბრტყელებელი; 5. ცომი გაყავით 2 ნაწილად და გააკეთეთ გუნდები. 6. თითოეული გუნდა გააბრტყელეთ 5 მმ-ს სისქეზე და ზემოდან გაანაწილეთ გულსართის 1/2 ნაწილი, ის რომ კიდეებთან, მის ირგვლივ, 2-3 სმ ცომი დარჩეს > გადაახვიეთ ცომი და ხვეული მოათავსეთ ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ საცხობ ფირფიტაზე; 7. ზემოდან გადაუსვით ცოტა წყალში ათქვეფილი ვანილიანი კვერცხის გული და ჩანგლით ჩაჩხვლიტეთ 5 სმ-ს დაშორებით. ზემოდან მოაფიფქეთ შაქრის ფხვნილი (შეგიძლიათ მურაბით გააფორმოთ); 8. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში; სხვა სიახლეები:* რაში სჭირდება ილონ მასკს მარსი? – წითელი პლანეტის იდუმალებით მოცული ისტორია* 15 ფოტო–მტკიცებულება, რომ ხან საკუთარ თვალებსაც არ უნდა დაუჯეროთ* ითვლება, რომ ამ ტესტის გავლა მხოლოდ 5%-ს შეუძლია* ოსტეოპოროზის ნიშნები და მასთან ბრძოლის ეფექტური გზები41 2-ს მოსწონს
|