სხვა იცით, რომელი პროდუქტები გვმატებენ ენერგიას? 2017, 13 მარტი, 14:54 თუ გამხნევება გსურთ, ამაში ახალგამოწურული წვენები დაგეხმარებათ. მათი მომზადება ადვილია და დასალევადაც გემრიელია. დღეში ერთი ჭიქა და წინ, სამსახურის საქმეების- კენ! ბოსტნეულის წვენი არამხოლოდ ვიტამინების წყაროა. ასევე მეტად სასარგებლო აქ- ტიურ ნივთიერებებს შეიცავს.ბოსტნეულის რბილობიდან წვენში უჯრედისები, ორგანუ- ლი მჟავები, პექტინური ნაერთები და ეთერზეთები გადადის. კომბოსტოს წვენი, სტაფი- ლოსა და სალათის წვენთან შერეული, ორგანიზმს არამხოლოდ სასარგებლო ნივთიერე- ბებით ამარაგებს, ასევე ზამთარში ცხიმიანი საკვებითა და კონსერვებით გადატვირთულ კუჭქვეშა ჯირკვალს ეხმარება.ჭარხლის წვენი, სტაფილოს წვენთან შერეული, ნევროზისა და უძილობის დროს ნერვულ სისტემას ამაგრებს. ჭარხლის ახალგამოწურული წვენი უმჯობესია მაცივარში 2-4 საათი გააჩეროთ, რათა კუჭის გამაღიზიანებელი ეთეროვანი ნივთიერებები აორთქლდეს. ჭარხლის წვენი, ქლიავის წვენთან შერეული, კუჭის შეკრუ- ლობას შესანიშნავად ებრძვის. ოხრახუშის წვენი ერთ-ერთი ძლიერმოქმედია, მაქსიმა- ლური დოზა 30-60 მლ-ია. რეკომენდებულია სტაფილოს, სალათის, ისპანახის ან ნია- ზურის წვენთან ერთად. ოხრახუშის წვენი, სტაფილოს წვენთან შერეული, თვალების დაღლილობას ხსნის, სასარგებლოა სისხლძარღვების და გულის გასამაგრებლად. სტაფი- ლოს წვენი ენერგიის ნამდვილი ჭაა. ნერვულ სისტემას გადატვირთვისგან იცავს, მხედ- ველობას, საჭმლის მონელებას და კანის მდგომარეობას აუმჯობესებს, ვირუსული ინფექ- ციების მიმართ ამტანობას ამაღლებს. 48 9-ს მოსწონს
|