ბევრი ჩვენთაგანი ერთი და იგივე კერძს რამდენჯერმე ათბობს და ამ დროს არ ფიქრობს იმ შედეგებზე თუ რა ზიანი შეიძლება გამოიწვიოს ამ ფაქტმა. ყველა პროდუქტი, რომლის მეორეჯერ შეთბობაც შეგვიძლია, არ არის უსაფრთხო გამოსაყენებლად.
არსებობს პროდუქტები, რომელთა განსაკუთრებული მოლეკულური სტრუქტურა გაცხელების შემდეგ იქცევა რეალურ შხამად!
სამწუხაროდ, საზოგადოების მხოლოდ მცირე ნაწილმა იცის ამ ფაქტის შესახებ.
1 - ჭარხალი.
ჭარხლის ნიტრატების შემცველობა სასარგებლოა ჩვენი ორგანიზმისთვის, მაგრამ არ გააცხელოთ ჭარხლისგან დამზადებული კერძები ორჯერ და მეტჯერ, თუ გვინდა, რომ შევინარჩუნოთ ჯანმრთელობა.
2 - კარტოფილი.
კარტოფილის სახამებლები სასარგებლოა ჩვენი ჯანმრთელობისთვის, მაგრამ როდესაც იგი თბება რამდენჯერმე - ის კარგავს საკვებ და სამკურნალო თვისებებს და იქცევა "შხამად", რომელიც დიდ ზიანს აყენებს ჩვენს ორგანიზმს.
3 - კვერცხი.
მაღალი ტემპერატურის ზემოქმედების ქვეშ მყოფი კვერცხი შესაძლოა საკმაოდ სახიფათო იყოს. კვერცხის მირთმევა მოხარშვის შემდეგ - სასარგებლოა, მაგრამ მავნეა იმ შემთხვევაში თუ მას მომდევნო დღეს შევათბობთ.
4 - ქათამი
ქათმის ხორცი გემრიელია, მაგრამ თქვენ უნდა შეჭამოთ იგი მაშინვე როდესაც იგი პირველად მომზადდება, ქათმის ხორცის გათბობა, მეორე დღეს შეცვლის, მისი ცილის სტრუქტურას, რომელიც, თავის მხრივ, იწვევს პრობლემების გამვლინებას სხვადასხვა სახით. ქათამი შეიცავს უფრო მეტ ცილას ვიდრე წითელი ხორცი და მიზანშეწონილია მისი ცივ მდგომარეობაში მირთმევა.
5 - სოკო.
სოკოს შეთბობა დაუშვებელია, რადგან იგი შეიცავს ლიპიდების ფოსფათიდებს და ეთერზეთებს, რომლების შეთბობაც პირდაპირ შხამს წარმოშობს და სახიფათოა გულისა და ნაწლავებისთვის.
ასევე დაგაინტერესებთ სტატიები
1 - მშობლებო ეს უნდა იცოდეთ: ახალი საბავშვო თამაში, რომელიც ძალზედ სახიფათოა
2 - თუ დიაბეტის სიმპტომები გაქვთ, უბრალოდ მოხარშეთ ეს ფურცლები და ყოველგვარი მედიკამენტების გარეშე ებრძოლეთ მას
3 - როგორ გამოვიყენოთ ასპირინი სხვადასხვა პრობლემის აღმოსაფხვრელად
4 - ლიმონი და ნიორი: ყველაზე ძლიერი ნარევი გულ-სისხლძარღვთა არტერიების გასაწმენდად!
5 - თქვენ უნდა იცოდეთ ყველაფერი ქათმის კანის სასარგებლო თვისებების შესახებ