სიახლეები შეიძლება თუ არა ვაშლის "კურკის" ჭამა, მომაკვდინებელი საფრთხე თუ სამკურნალო საშუალება? 2017, 21 იანვარი, 12:14 ალბათ უამრავ ადამიანს ვაშლის ჭამისას კურკაც მიუყოლებია, სინამდვილეში ეს ერთი შეხედვით უწყინარი პატარა რამ შეიძლება დიდი ზიანის მომტანი აღმოჩნდეს ადამიანის ორგნიზმისათვის. ვაშლის კურკა დიდი რაოდენობით შეიცავს ამიგდალინს, ნივთიერებას, რომელიც საკმაოდ საშიშია ორგანიზმისათვის, ვაშლის კურკის დიდი რაოდენობით მიღება ხელს უშლის ჟანგბადის გადატანას ერითროციტებში ეს ყველაფერი კი საკმაოდ საზიანოა ორგანიზმისთვის.
მეცნიერების მტკიცებით კი ვაშლის კურკას შეუძლია სისმსივნის უჯრედების დამარცხება და ის საუკეთესო საბადოა ვიტამინ B17-ის. თუ ვაშლის კურკას მცირე რაოდენობით მიიღებთ ეს ჯანმრთელობისთვის კარგია, მაგრამ მისმა გადაჭაბებულმა მიღებამ შესაძლოა ჯანმრთელობისთვის საზიანო შედეგები გამოიწვიოს.
საინტერესო სტატიები: 1) ყინულის 7 ყველაზე უცნაური და სასარგებლო თვისებები, ეს უნდა იცოდეთ 2) საეკლესიო საკმევლის ზეთი, სასწაულმოქმედი საშუალება უამრავი დაავადების წინააღმდეგ 4556 3-ს მოსწონს
|